Blåvitt gästar Västerås på torsdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. 

Inget lag har haft fler matcher med under 2,5 mål än de här båda. 12 av 23 undermatcher för VSK, 14 av 23 för Blåvitt. 

Otroligt viktiga poäng på spel i matchen. VSK ligger sist med 18 inspelade poäng, seger här är nästintill ett måste. Därför lite läskigt att spela underspel i deras match, står det 1-1 lär de gå rejält för segern. Blåvitt behöver också börja vinna matcher, men är nog hyggligt okej med en poäng för att behålla distansen till VSK. Men står det 1-1 i andra halvlek rekommenderar jag att följa matchen live och överväga att sälja av undern om det går och om VSK går aggressivt för det som jag spekulerar om. 

Bara två vilodagar för Göteborg, vars 1-1-kryss mot Halmstad i måndags var en rejäl besvikelse. Nu nytt underlag och kommande måndag väntar dessutom ett hett derby mot GAIS, vilket säkert stjäl lite fokus. Känns inte som optimala förutsättningar för en maxprestation. Är väl säkert en sån dag det lossnar...men logiskt sett har jag svårt att se det. 

Skadedrabbade Skjellerup startade senast men fick kramp efter 50 minuter, sjukt nog. Frågan är hur många minuter han är god för. Är viktig för Blåvitts anfallsspel, ett IFK som gjort väldigt få mål hela säsongen. Billborn och Björklund har fått en mardrömsstart i Göteborg och måste ju börja agera lite mer cyniskt för att säkra kontraktet.   

VSK vill inte bjuda på första målet?

Riktigt tung torsk för VSK mot Värnamo senast. Ingen riktigt bra prestation och frågan är om tåget gick där? 
Helt kört är det inte, men nog lär de vara angelägna att inte släppa in första målet här, vilket de gjort tre matcher i rad där de sedan förlorat. Mot ett självförtroendesvagt IFK vill de absolut inte bjuda på något, blir tung uppförsbacke då. Bakåt tycker jag VSK är rätt så bra att begränsa motståndarna till få målchanser. Släpper in billiga mål ändå titt som tätt, men rasar sällan ihop. 

Framåt är Västerås alltid kapabla att skapa målchanser, men har som bekant svårt att omvandla till mål. 

Jag tror underspelet är en bra väg in i den här matchen. Kan se att det blir tätt och chansfattigt inledningsvis mellan två ängsliga lag. Bör gå att komma in live på över till en lägre lina, för jag tror inte det blir mållöst som sagt. Men undern känns klart bra totalt sett till de här oddsen. Var rätt så tajt när lagen möttes på Ullevi i somras, kan se något liknande här. 

Speltips: Under 2,5 mål i matchen. 


This is the stats tab
This is the post tip