Elfsborg gästar Västerås SK på söndagen.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på Västerås. Spelet sitter om hemmalaget undviker förlust.

Nykomlingarna VSK stod upp mycket bra på Friends Arena i premiären. Var klart bättre i första halvlek, men i andra kändes det som att bensinen i tanken var slut och AIK kunde kontrollera hem 1-0. Men tycker ändå VSK visade att de absolut inte kommer vara en slagpåse i den här serien. Hade mer boll, högre xg, fler avslut och hörnor. Ingen nyhet att Västerås är bra direkt, då laget även vann mot Bajen borta i Cupen, Var även bättre än Mjällby innan de drog på sig en onödig utvisning, vilket avgjorde den matchen.

Kalle Karlsson har fått ihop en okej trupp och de kommer såklart sälja sig extremt dyrt här. Första hemmamatchen i Allsvenskan sedan Hedenhös och allt att vinna då ett förmodat topplag står på andra sidan. Spelarna vet vad som förväntas av dem och det ser välorganiserat ut. Framför allt på hemmaplan tror jag de kommer ta en del poäng.

Elfsborg?

Elfsborg hade SM-guldet i en liten ask i fjol. Behövde bara slå bottenlaget Degerfors hemma i Borås. Klarade som bekant inte av det och förlorade guldmatchen i Malmö med 1-0. Från sommaren och framåt har de tappat tunga namn som Römer, Valdimarsson, Lagerbielke, Okkels, Ondrejka och Bernhardsson. Har också värvat in bra spelare såklart, men det kommer nog ta ett tag innan Thelin fått ihop det. Ska inte glömmas bort att fjolåret var en överprestation av Elfsborg - över tid ska de nog vara 4-6 i tabellen sett till budget och förutsättningar.

I början av säsongen här har det sett sådär ut. Knapp seger mot Gais i cuppremiären följdes upp av förlust mot ÖIS och kryss mot Degerfors. Premiärkryssade i Allsvenskan hemma mot ett tveksamt Värnamo dessuom. Där såg Elfsborg bra ut i första halvlek, men skapade knappt något i andra. Är inte imponerad av Elfsborg 2024 hittills och tycker det finns frågetecken på målvaktspositionen bland annat. Dessutom dragits med skador på tänkta nyckelspelare som Baidoo och Hedlund - bägge har inte kunnat träna fullt i veckan och testas på lördagen. Även om de kommer till spel är det knappast optimalt uppladdning. Frick dras med sina skadeproblem också och fick kasta in handduken sent förra veckan.

Inför säsongen rankades Elfsborg högt, jag tror de kommer sluta klart sämre än i fjol. Kommer säkert bli allt bättre under säsongen när Thelin får ihop det, men här och nu rankar jag boråsarna som ett övre mitten-lag.

Tycker därmed de är väl stora favoriter mot ett kapabelt Västerås som kommer sälja sig extremt dyrt här.

Speltips: Västerås asian +0,5 eller 1x.
This is the stats tab
This is the post tip