Viktigt bottenmöte i Värnamo på söndagen när Västerås gästar.
Mitt speltips: Värnamo att ha över 4,5 hörnor i matchen. 

Det här är lagen som ligger under strecket inför omgången. VÄsterås med 18 inspelade poäng, Värnamo med 20. Halmstad och Kalmar närmast över med 21 poäng var. Sexpoängsmatch alltså. 

Hemmalaget Värnamo har varit i fritt fall andra halvan av det vi spelat hittills. En seger på tio matcher, bara HBK har tagit färre poäng under den perioden. Men tycker att de kommer från några bra spelmässiga prestationer. Var ju klart bättre än AIK före uppehållet. Tog poäng på Hisingen innan dess. Mot Kalmar senast blev det 3-1, men tycker den var jämn. När det stod 1-1 var Värnamo till och med favoriter till runt 1.75-1.85 på DNB-marknaden. Skapade elva hörnor i den matchen, åtta mot AIK innan dess. Fem borta mot Häcken innan dess. Haft fem eller fler hörnor i 14 av 22 matcher om jag räknar rätt. I fler av "undermatcherna" har de stannat på fyra hörnor. Trots tränarbytet tycker jag Värnamo blåser på ungefär som innan, hörnbettare minns att de var ett av de mest hörnskapande gängen i serien i fjol. 

Västerås sista chans?

Västerås åkte på en ny smäll senast. Hämtade upp 0-3 till 2-3 och trodde att kvitteringen kom i slutskedet, men domaren hittade en knuff. Men de ligger på tio inspelade poäng senaste tio matcherna och är ingalunda borta från nytt kontrakt. Men måste ha poäng här. 

Som alla i fotbollssverige varit inne på redan har VSK varit väldigt bra i spelet hela säsongen. Skapat mycket, missat ännu mer. Borde ha fått med sig fler poäng än de fått sett till hur matcherna sett ut. Varit med och haft poängchans i typ alla matcher de spelat. Men de har också av olika anledningar bytt ut en stor del av startelvan under sommaren. Så de har inte varit lika dominanta spelmässigt som i inledningen. 

Tror därför att det här blir en jämn match spelmässigt där Värnamo kommer ha en hel del att säga till om. Fem hörnor tycker jag hemmalaget borde ha jättebra chans att lösa över 90 minuter. 

Speltips: Värnamo att ha över 4,5 hörnor. 

This is the stats tab
This is the post tip