Speltips: Under 2.5 mål till 1.85 hos bet365
__________________________________________

Väldigt viktig match för båda lagen där man i princip kan säkra ett nytt allsvenskt kontrakt vid seger. Formen är inte direkt på topp hos gästerna som har nio raka matcher utan seger i Allsvenskan, som tur är presterar Halmstad och Kalmar FF ännu sämre men läget är ändå prekärt. För hemmalaget Värnamo verkar det som man har riktat in sig på att kryssa sig kvar i Allsvenskan då man nu har fyra raka oavgjorda resultat. Spelet har däremot successivt blivit bättre när de också haft ett par tuffa motstånd på sistone. 

IFK Värnamo
Senaste match: GAIS - Värnamo 0 - 0
xG: 0.62 - 0.21
Skott/skott på mål: 11/2 - 6/1
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 4 - 4
Oerhört försiktigt och lugn matchbild som inte var speciellt underhållande för den neutrale åskådaren. Det syntes att Värnamo ville lite mer men å andra sidan kunde vara nöjda med en poäng mot ett GAIS som vanligtvis är väldigt starka på hemmaplan. 

IFK Norrköping
Senaste match: Norrköping - BP 1 - 1
xG: 1.26 - 0.27
Skott/skott på mål: 12/2 - 9/2
Possession(%): 51 - 49
Hörnor: 2 - 7
Gillade ändå vad jag såg hos Norrköping här när Nyman var tillbaka på planen. Det var energiskt och en offensivare uppställning. Luften gick dock lite ur när man släpper in ett tidigt mål men man hämtar och andra sidan upp det och skapar fler målchanser än BP och ska kunna få med sig tre poäng. 

Läget hos Värnamo?
- Kan inte bli bättre med alla spelare tillgängliga.

Läget hos Norrköping?
- Lushaku och Ceesay avstängda.
- Nyman tillbaka på planen senast. 

Försiktigt när poängen ska säkras

Ferran Sibila har fått ordning på Värnamo och visserligen spelar man betydligt enklare fotboll men det är å andra sidan poänggivande. Man har frångått sitt markeringsspel och har ett lite annat zonförsvar. Det blir inte lika öppna matcher men man har verkligen hittat rätt i att säkra defensiven, däremot behöver man växla upp lite mer när det gäller skapandet av målchanser. Här kommer ett Peking som ligger före i tabellen och kan spela på det oavgjorda resultatet samtidigt som man också agerat mycket defensivt i flera bortamatcher. Något annat vore konstigt här också med tanke på lagets form och det sprudlar inte direkt av självförtroende. Dessutom när Ceesay och Lushaku saknas innebär det att den offensiva balansen tvingas ta ett steg ner i banan. 

Det ska bli intressant att se hur lagen agerar i slutet av matchen, men till en början kommer det att vara försiktigt och inte direkt något lag som vågar öppna upp sig för mycket och släppa in något tidigt. Oavgjort resultat skulle också kunna fungera för båda lagen med tanke på det tuffa spelschemat som konkurrenten Halmstad har i botten av tabellen. En säkrad defensiv och en poäng som kan bli betydelsefull i slutändan kommer prägla denna match där det också varit lite krampaktigt de senaste matcherna.

Speltips: Under 2.5 mål till 1.85 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip