Värnamo och Halmstad gör upp om gruppsegern på lördag.
Mitt speltips: Under 0,5 mål i första halvlek. Går att spela u0,5 eller korrekt resultat 0-0 i första halvlek.

Egentligen gillade jag underspelet initialt. Men alltid lurigt med en cupmatch som kan spåra ur i slutet med flera sena mål eftersom bara ett lag går vidare.

Tabelläget inför matchen innebär att Värnamo säkrar gruppsegern om de tar poäng. Halmstad måste vinna. Enkla förutsättningar.

1. Värnamo 2 2 0 0 3:0 3 6
2. Halmstad 2 1 1 0 4:3 1 4
3. Trelleborg 2 0 1 1 1:3 -2 1
4. Helsingborg 2 0 0 2 2:4 -2 0


Halmstad tränas alltjämt av Magnus Haglund. En klassisk 4-4-2-tränare som prioriterar organisation och defensiv stabilitet. Blir fövånad om de kommer vara all in på att göra mål direkt från start. Tror snarare att Haglund kommer prioritera att hålla sig kvar i matchen för att forcera sent enligt klassisk GIH-modell.

0-0 i fjol

När lagen möttes i Värnamo i Allsvenskan i fjol blev det 0-0. Ska sägas att det var en rätt chansrik match, men ändå. Värnamo bygger nytt efter Hellberg men det är samma inslagna väg där de vill ha boll och provocera fram icke-optimal press från motståndarna som de sedan straffar. Tappat Ademi och även Oscar Johansson från i fjol. Tror det kommer ta ett tag innan Värnamo hittar helt rätt med tanke på det.

Offensiven skrämmer inte jättemycket i nuläget.

Jag tror det kommer bli en rätt händelsefattig och avvaktande första halvlek. Kan mycket väl se att det blir ställningskrig och att lagen är rätt okej med kryss i halvtid. Mycket viktigt för bägge att inte åka på första målet. Därför tycker jag det är lockande med det här spelet.

Speltips: Under 0,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip