Speltips: Värnamo vinner matchen till 1.96 hos Betsson .

Testar även mål i båda halvlekar till 1.83. Matchen känns öppen på förhand och kan tänka mig att det blir svängigt när inte försvarsspelet satt sig och det finns offensiv kvalitet i båda lagen.

______

Två lag som båda fick ungefärligt motstånd i veckan i Svenska Cupen med lag från Division 2 Södra Götaland. De båda har även samma poäng i Allsvenskan och således en viktig match när man inte vill bli indragna i någon bottenstrid med relativt tuffa spelscheman och bra lag underifrån som börjar plocka segrar. Formen hos Värnamo är ändå bra med tre segrar på de fem senaste. Desto dystrare är det för Halmstad som har fyra förluster och en oavgjord på de fem senaste. Det blir alltså en viktig match det här att ta sig an.


Värnamo
Senaste match AS: Varberg - Värnamo 0-3
xG: 0.97 - 0.86
Skott/Skott på mål: 13/4 - 6/4
Hörnor: 7-2

Senaste match (Svenska Cupen): IFK Berga - Värnamo 1-2
Var själv på plats på matchen och det var ett långsamt Värnamo som försökte spela av matchen. Det gick däremot inte alls som tänkt och flertalet spelare underpresterade rejält. IFK Berga kunde ta ledningen och hade ändå fåtal chanser för att stänga matchen, visst Värnamo saknade inte direkt chanser men det skulle dröja ända in i slutminuterna innan två snabba mål vände matchen.


Halmstad
Senaste match AS: BP - Halmstad 3-1
xG: 1.39 - 1.98
Skott/Skott på mål: 11/5 - 15/6
Hörnor: 6-8

Senaste match (Svenska Cupen): IFK Hässleholm - HBK 0-4
Desto enklare blev det för Halmstad som tog matchen på allvar och ställde ett starkt lag på planen. Jack Cooper Love blev tvåmålsskytt och likaså inbytte Viktor Granath. Kanske ger välbehövligt självfötroende till offensiven som behöver komma igång nu under hösten.

Värnamo:
Gustav Engvall skadades för några veckor sedan och avsaknaden av honom har märkts. Däremot finns det flera duktiga offensiva spelare som kan ta vid. Klubben har också värvat in mittbacken Emin Hasic som tidigare varit i Lecce och BK Häcken. Carl Johansson är också klar från VVV-Venlo och som tidigare varit i Östers IF.

Halmstad:
- Nilsson-Sävqvist har börjat träna igen.
- Klubben försöker värva den isländske yttern Vidar Ari Jónsson.
- Kapten Andreas Johansson är avstängd i matchen mot Värnamo.

Halmstad har en tuff period just nu - Värnamo utnyttjar detta?

Halmstad har släppt in hela 14 mål på de fem senaste matcherna och har inte sett stabila ut överhuvudtaget. Nu saknas även kaptenen Andreas Johansson vilket är en av få ledartyper i elvan som driver laget. Tycker överlag Värnamo är betydligt starkare i sitt spel och har fler spetsspelare som kan göra det där lilla extra. En klubb som mår bra för tillfället till skillnad från Halmstad och det känns som mycket talar för en ny seger här när man möter Halmstad i rätt läge. Tror Halmstad har svårt att få grepp om Värnamos rörelse i dels speluppbyggnaden men också i offensiven där det finns mycket kvalitet. Säker på att Kim Hellberg har en bra plan för att såra Halmstad här.

Speltips: Värnamo vinner matchen till 1.96 hos Betsson .

Testar även mål i båda halvlekar till 1.83. Matchen känns öppen på förhand och kan tänka mig att det blir svängigt när inte försvarsspelet satt sig och det finns offensiv kvalitet i båda lagen.
This is the stats tab
This is the post tip