Speltips: Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till 1.70 hos Quick Betting

_____________________________

Fjärdeplacerade BK Häcken gästar tabelltolvan IFK Värnamo. Ojämna resultat och prestationer gör att det är lite mer osäkert var lagen står just nu och det kommer krävas en rejäl uppryckning från Häcken för att få ordning på sitt försvarsspel igen. Medan Värnamo har ett fint, spännande lag och blixtrar till ibland. Förhoppningsvis kan de snart hamna i en stabilare position i tabellen och våga lite mer. 

Läget hos IFK Värnamo?
Läget är oförändrat hos IFK Värnamo och än så länge väntar vi på debut för nyförvärvet Luke Le Roux som vi känner till ifrån hans tid i Varbergs BoIS. Steinwender gjorde sina första 90 minuter senast mot Djurgården. 

Läget hos BK Häcken?
Simon Gustafsson är avstängd, givetvis ett tungt avbräck på mittfältet. Layouni ljumskskadad, också det ett tungt avbräck. Har i övrigt inga nya rapporterade skador. 


Värnamo
Senaste match: Djurgården - Värnamo 1 - 0
xG: 1.24 - 0.83
Skott/skott på mål: 12/5 - 11/3
Possession(%): 42 - 58
Hörnor: 2 - 6
En svag första halvlek satte tonen för matchen där hemmalaget tidigt tog ledningen och kunde sedan spela av matchen. Visst skapade Värnamo ändå ett par målchanser och visade återigen hur duktiga de är på att spela fotboll i offensiven. Kanske inte den matchen som Värnamo ska ta poäng i men nu kommer en mer passande match för laget. 


Häcken
Senaste match: Häcken - Elfsborg 3 - 5
xG: 2.36 - 2.38
Skott/skott på mål: 14/7 - 18/7
Possession(%): 63 - 37
Hörnor: 6 - 12
Siffrorna talar egentligen sitt tydliga språk. Ett Häcken som så många gånger förr är otroligt fina i offensiven men inte tar det defensiva ansvaret och får ihop balansen. Att släppa in fem mål på hemmaplan när man dessutom haft ledningen och sett ut att gå mot seger - ja det är katastrof och vittnar om något mer än bara dåligt försvarsspel. 


Underhållning på offensiva villkor

Häcken är det laget som varit med om flest målrika matcher i serien om man ser till över 2.5 mål. För Värnamo har det varit desto fler målsnåla matcher. Ett lag som alltid spelar på samma sätt med en fantastisk fotboll framåt men å andra sidan vet man aldrig vad man får defensivt. Lite liknande är det med Värnamo som har en otrolig spets och potential i offensiven med Engvall, Zeljkovic och Kalu. Den trion kommer Häcken att få det väldigt jobbigt med och förväntar mig även här att vi får en liknande Hawaii-matchbild som vi är vana vid att se när Häcken spelar. Sedan är det lite oroväckande med ett lag som Häcken som är så medvetna om sina problem men likväl inte får ordning på det och spelarna ser inte ut att köpa tränarens coaching. Värnamo kommer här att vara fullt motiverade och se sin chans att skaka om Häcken och ta tre viktiga poäng. Här nöjer jag mig dock enbart med mål från båda håll och över 2.5 mål - vilket känns som garanti när Häcken spelar och gör att motståndarna får de ytor som de vill ha. 

Speltips: Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till 1.70 hos Quick Betting

This is the stats tab
This is the post tip