Speltips: Helsingborg dnb @ 1,68 - Bethard -

Helsingborg tar E6an ca 15 mil norrut för möte med Varberg på Påskbergsvallen under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget med nedåtgående trend har bara plockat en poäng på de tre senaste ligamatcherna. Tog senast ledningen borta mot Östersund men släppte i andra halvlek in två baljor och fick resa hem till västkusten poänglösa. Innan dess 1-1 hemma mot Landskrona och 0-1 borta mot dagens motståndare. Hann även med en träningsmatch i Juli mot Tvååker som slutade 3-4.

Inte nog med att tabellpositionen är kritisk då Varberg ligger på näst sista plats, under veckan lämnade tränare Tobias Linderoth det sjunkande skeppet och tills vidare så är det tidigare andretränaren Viktor Salwén som leder BOIS.

Nya namn som kommit in under sommaren är Gustav Broman (b, Skövde), Kevin Custovic (m, Koper), Alexander Johansson (a, BP, lån) och Kevin Appiah Nyarko (a, Brage). Signade även mittfältaren Albin Winbo i veckan, som bara lirade tre matcher i ÖFK pga skada.

Anton Liljenbäck, Joakim Lindner och Diego Montiel fanns inte med i truppen senast men Oliver Alfonsi har i alla fall kunnat vara på bänken i de tre senaste efter över ett års skadefrånvaro.

Ett Helsingborg i harmoni reser hem med tre poäng?

Helsingborg nosar nu, efter en fin sommar med fem vinster på sex matcher, på topplaceringarna och ligger i skrivande stund fyra. Har bara tre poäng upp till Öster på andraplats. Bakom jagar dock bland annat Brage och Utsikten som i sin tur bara är en pinne bakom HIF så det är hård kamp om vilka lag som ska ta sig till Allsvenskan. Serieledande Landskrona har börjat svaja lite så inget lag som dragit ifrån och i princip är klara när halva serien spelats.

Kommer närmast från vinst i toppmötet mot Öster där Helsingborg rivstartade och hade 3-0 redan efter 18 minuter. Bortalagets Alibek Aliev reducerade i matchminut 22 men samme Aliev åkte sedan på rött kort bara fyra minuter senare och då kändes det som att skåningarna skulle mosa sitt motstånd. Så blev det dock inte utan smålänningarna kunde med tio minuter kvar reducera ännu en gång och göra sista tio minuterna spännande. Närmare än så kom de dock ej och HIF kunde inkassera tredje raka vinsten i ligan.

Precis som Varberg har även Helsingborg spelat en "sommarmatch" där danska Köge stod för motståndet. 2-0 blev siffrorna efter att Adrian Svanbäck & Arian Kabashi hittade nätmaskorna.

Inte hänt så mycket på truppsidan men anfallaren Chisomnazu Chika (sjuk senast) är inlånad från GAIS medan Amar Muhsin i sin tur dragit till Brage på lån. Även mittfältaren Simon Bengtsson har packat väskan och sparkar boll i finska AC Oulo säsongen ut.

Får till denna match åter Benjamin Örn som var avstängd mot Öster. Även Chika och Adam Hellborg ser ut att ha återhämtat sig efter sjukdomar. Så nu ser det endast ut att vara Arian Kabashi som tränare Klebér Saarenpää saknar.

Även om Varberg har ny huvudröst på bänken så känns det tveksamt att det ska bli tre poäng här. Helsingborg känns mer harmoniska och Saarenpää låter vettig i sitt resonemang inför matchen. Dessutom finns det flera spelare i HIF som har löd i dojan för stunden och kan avgöra matchen. Vi fegar ändå lite och spelar insatsen tillbaka om det blir kryss i matchen. Väljer även att lägga dagens TV-peng på Wilhelm Loeper som målgörare @ 3,50 - Bethard - Hittat rätt i de två senaste matcherna och totalt fem mål under säsongen.

Huvudspelet sitter om Helsingborg vinner matchen. Blir det oavgjort fås insatsen tillbaka. Förlorar HIF så går spelet förlorat.