Retur i åttondelsfinalen i kvalet till Champions League där Valmiera har ett tufft underläge att vända när Olimpija Ljubljana gästar dem på Jana Dalina. Gästerna från Slovenien har ett 2 - 1 resultat att spela på och är stora favoriter till att ta sig vidare till en kvartsfinal - där Ballkani eller Ludogorets Razgrad står för motståndet. Mitt speltips blir att Ljubljana vinner mötet på nytt.

För första gången någonsin är Valmiera med och kvalar i den finaste turneringen av alla. Tränaren Jurgis Kalns har inte direkt en trupp som ska ha något i turneringen att göra. Dock lyckades laget utjämna sent genom ett reduceringsmål av Meissa Diop, strax innan fulltid. Innan dess hade Ljubljana nätat två gånger om, genom Mustafa Nukic och Rui Pedro.

Ljubljana ägde det första mötet helt och hållet och borde givetvis ha punkterat tillställningen direkt. I stället är det fortsatt strid - där Ljubljana ändå väntas gå segrandes ur duellen. I och med att den slovenska Prva Liga börjar först på lördag har laget kunnat vila ut sedan första mötet, till skillnad från Valmiera som har spelat en ligamatch.

Ny seger för Ljubljana?

Tränaren Joao Henriques har dessutom gjort en lysande försäsong med Ljubljana, med fem segrar på sex försök när det kommer till vänskapskamper. Även om Valmiera har ett starkt hemmafacit behöver de gå för en seger och riskerar i stället att bli straffade av ett bättre fotbollslag. Ljubljana har bra erfarenhet i dessa sammanhang och borde därmed klara av att slå motståndet på nytt.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Ljubljana vinner mötet igen.

Speltips Valmiera - Ljubljana:
2. Odds 1.72 hos Nordicbet & Betsafe .
This is the stats tab
This is the post tip