Måndagsmatchen i den spanska La Liga är ett derby på Estadio de Vallecas där Rayo Vallecano gästas av stormakten Real Madrid. Mästarna kommer att vara rejält taggade att hitta tillbaka till vinnarspåret efter ett oväntat poängtapp sist mot Girona. Dessutom har ärkerivalen FC Barcelona gått om dem i tabellen - med två poäng till godo och en match fler spelad. Rayo Vallecano har gjort det bra och har en fin form, med två raka segrar. Dock är Real Madrid ett helt nummer står. När en serieledning står på spel ska det bara bli en seger.

Tränaren Andoni Iraola har gjort det bra med Rayo, med tanke på vilka spelare han har till sitt förfogande. Dessutom har ett flertal spelare, som Alvaro Garcia, som har nätat i de två senaste omgångar, steppat upp. Mittfältsmotorn Isi Palazon och mittbackschefen Florian Lejeune är i högform. Med segrar över Cadiz och Sevilla i ryggen är självförtroendet på plats. Dock väntar en helt annan uppgift i derbyt.

För ett av världens absolut bästa fotbollslag kommer på besök. Med en revansch i blicken. Efter att ha radat upp segrar i alla tävlingssammanhang blev det ett oväntat kryss hemma mot Girona sist. Därefter har Real Madrid krossat Celtic med 5 - 1 i Champions League - med fem olika målskyttar i målprotokollet. Tränaren Carlo Ancelotti har X-faktorn Karim Benzema tveksam till spel. Samt Toni Kroos avstängd. Däremot är bredden så stor att dessa frånvaron inte ska påverkas med Federico Valverde, med sex ligamål och två assist, i toppslag.

Så fort det är press på Real Madrid så brukar de hitta en högre växel och prestera på topp. Det ska de även göra mot Rayo Vallecano. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Real Madrid tar alla tre poäng. En rak tvåa i matchen.

Speltips Vallecano - Real Madrid:
2. Odds 1.70 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Vallecano:
Stole Dimitrievski, Ivan Balliu, Florian Lejeune, Alejandro Catena, Francisco Garcia, Oscar Valentin, Santi Comesana, Isi Palazon, Oscar Trejo, Alvaro Garcia & Sergio Camello.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Ferland Mendy, Luka Modric, Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga, Federico Valverde, Vinicius Junior & Rodrygo Goes.
---

This is the stats tab
This is the post tip