USA:

Emma Hayes era vid det amerikanska fotbollsrodret inleddes på bästa sätt med en solid 3-0-seger mot Zambia där poängen var säkrade redan efter en halvtimme när Trinity Rodman gett USA ledningen och Mallory Swanson utökat med ytterligare två innan Zambia drog på sig en utvisning i den 34:e minuten.

USA har generationsväxlat en hel del där unga spelare som Rodman, Sophia Smith och Jaedyn Shaw tagit större och större plats. Det finns fortfarande rutin i Lindsey Horan, Alyssa Naeher, Rose Lavelle, men från VM-guldtruppen för fem år sedan är det i övrigt inte många spelare kvar. Världsfemman USA räknas dock alltjämt som en stormakt inom damfotbollen, om än inte med samma dominans som under storhetstiden för ett par år sedan, och trots fiaskot i VM i fjol finns kvalitet i laget som jag tror skickliga Hayes kommer vara bättre på att få ut mer av.

Tyskland:

Även Tyskland inledde med en övertygande 3-0-seger mot Australien där Marina Hegering, Lea Schüller och Jule Brand stod för målen. Lena Oberdorfs skada precis innan OS är ett tungt avbräck, men rutinerade tränaren Horst Hrubesch förfogar över ett skickligt lag med kvalitet i samtliga lagdelar, från Ann-Katrin Berger i målet till mittbacksgeneralen Hegering, Chelseas Sjoeke Nüsken centralt, kreativa yttrar i Klara Bühl och Brand, samt målfarliga damer i lagkapten Alexandra Popp och Lea Schüller.

Svårbedömd stormatch

Det här kommer bli en högintressant gruppspelsmatch mellan två nationer som hyser förhoppningar om att vara med hela vägen och göra upp om medaljerna. Båda lagen inledde med solida 3-0-segrar och jag tycker det här mötet är svårbedömt på förhand. Med många skickliga spelare på planen, särskilt i de offensiva leden, kan vi dock hoppas på en underhållande match mellan två skickliga fotbollslag. Över 2.5 mål kan testas till dubbla pengarna hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip