USA:

Kvartsfinaldags i OS på damsidan där USA imponerat enormt under nye förbundskaptenen Emma Hayes. Stjärnfyllda USA dominerar som i fornstora dagar och var alldeles strålande i gruppspelet där man vann samtliga tre matcher i övertygande stil. 3-0 mot Zambia, en mäkta imponerande 4-1-seger mot Tyskland samt en solid 2-1-seger mot Australien.

Jag tycker USA ser ramstarka ut med kvalitet i alla lagdelar och matchavgörande lirare i Trinity Rodman, Sophia Smith, Mallory Swanson med flera.

Japan:

Jag har skrivit om Japan i positiva ordalag tidigare och det är ett lag jag tycker om. Japan gjorde ett stabilt gruppspel utan att imponera överdrivet mycket och säkrade andraplatsen bakom Spanien, som man förlorade mot i premiären. Därefter stod Japan för en mäktig vändning i slutminuterna av 2-1-segern mot Brasilien innan man rundade av med en stabil 3-1-seger mot Nigeria. Nu väntar riktigt tufft motstånd.

USA har imponerat stort

Det här borde ha potential att bli en högintressant kvartsfinal, men utifrån vad jag sett i gruppspelet tror jag Japan får oerhört svårt att rå på ett väldigt imponerande USA, som rivstartat under Hayes ledning och som har ett lag som osar av kvalitet och med världsklasspelare över hela banan. USA tar sig vidare. Raka ettan finns till 1,70 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip