Strax efter midnatt tar USA emot Brasilien i vad som blir deras sista test innan Copa America.

Skevt med USA i Copa America? Jao, då den sydamerikanska landslagsfotbollen består av 10 länder så är det inte ovanligt att ett par nationer från andra kontinenter bjuds in. I årets upplaga är det USA, Costa Rica, Panama och Mexico som fått äran. Turneringen spelas dessutom i staterna, vilket är desto skevare...

Jänkarna lär få det svårt mot det fysiska spelet som turneringen lär bjuda på, och även om de har hemmaplansfördel så betyder inte turneringen lika mycket för dem som det gör för deras sydamerikanska motståndare.

USA har hunnit träningsspela mot Colombia i en match där de blev slaktade med 5-1. Det var ren klasskillnad på plan och det var knappast så att USA "förtjänade" mer.

Ok med gamla gardet

Brassarna är ute efter redemption efter ett par misslyckade mästerskap. De femfaldiga världsmästarna är mitt uppe i ett generationsskifte där spelare som Raphinha, Vinicius och Lucas Paqueta anses tillhöra dem mer rutinerade spelarna som ska leda landslaget mot nya framgångar.

Det finns alltså ingen Neymar, ingen Richarlison och ingen Casemiro, bland många andra.

Den här versionen av Brasilien känns oviss, även om truppen givetvis kryllar av talang. 

De kommer från en 3-2 seger mot Mexico i en match där de visade prov på en del fina kombinationer och ett frejdigt anfallsspel, men det defensiva såg svajjigare ut än det man vant sig vid.

Brasilien leds numera av Dorival Junior efter att den tillfällige och multitaskande Fernando Diniz fått kicken. Rätt beslut om ni frågar mig!

Brassarna förväntas inatt mönstra ett starkare lag än senast då bl.a. Marquinhos, Vini och Paqueta går in från start. Förväntad elva:

Bento, Danilo, Marquinhos, Beraldo och Wendell; Bruno Guimarães, João Gomes och Lucas Paquetá; Raphinha, Rodrygo och Vini Jr.

USA:s förväntade elva:

Scully, Carter-Vickers, Ream, A. Robinson — McKennie, Adams, Reyna — Weah, Balogun, Pulisic

Jag har svårt att se förbi USAs senaste prestation, även om det roterades en del. Den här brasilianska elvan känns såväl stabilare defensivt som spetsigare offensivt och bör klara av att göra jobbet. Ett bra genrep vore guld värt för brassarna som har skyhöga krav på sig från alla håll och kanter.

Brasilien över 1.5 mål + USA under 1.5 mål liras via Unibets betbuilder @ 1.90.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip