Bielsas Uruguay har imponerat stort i det pågående VM-kvalet. Annat får man säga om deras Copa America som gick från succé till skandal!

Uruguay fick en finfin start på Copa America och vi var många som kunde se dem gå hela vägen. Men, Bielsa-fotboll spelas ju i ett makalöst tempo, ett tempo såpass högt att det ska mycket till för att landslaget ska orka med det tighta matchandet som ett mästerskap kan innebära.

Uruguays prestationer blev allt sämre ju längre turneringen pågick och det blev respass i semifinalen mot ett starkt Colombianskt landslag. Det som följde efter slutsignalen kan inte klassas som något annat en än av dem större skandalerna vi sett i dessa sammanhang.

Uruguayanska spelarnas familjer ska (allegedly) ha hånats och stormats av colombianska supportrar. Tv-kamerorna kablade ut bilder på Darwin Nuñez och company i full slagsmål mot dem colombianska supportrarna på läktarna. Sydamerika, eh?

Nu i dagarna kom domen mot dem inblandade spelarna:

Darwin Nuñez - 5 matchers avstängning + böter

Rodrigo Betancour - 4 matchers avstängning + böter

Mathias Olivera, Ronald Araujo och Josema Gimenez - 3 matcher + böter

+ Ytterligare böter till flertalet spelare.

Således kan vi konstatera att det är ett skadeskjutet uruguayanskt landslag som ska ta sig an Paraguay!

Destruktiva Paraguay

Paraguays utveckling har länge gått åt fel håll. Lite konstigt kan tyckas då de ofta får fram unga och hypade talanger. Dessvärre verkar de vara just det, hypade! Det är många spelare som blir köpta vid ung ålder, men få som lyckas!

Det ser aningen ljusare ut numera då dem senaste talangerna att komma ut ur ligan faktiskt också lyckats prestera utanför landets gränser. Tänker främst på Diego Gomez (Inter Miami), Enciso (Brighton) och Bobadilla (Sao Paulo), tre spelare som faktiskt verkar vara 'The real deal'!

De har dock en bit kvar innan de kan utmana starkare landslag på riktigt. Paraguay har tagit sig an hela det här kvalet med ett defensivt mindset, framförallt på bortaplan då det visat sig gå snett när de försöker spela mer framåtlutat (0-3 vs Chile inför CA).

Paraguay har hunnit spela 6 matcher i kvalet. De har på dessa matcher skrapat ihop 5p med målskillnaden 1-3. Således har SAMTLIGA deras matcher gått under 2.5 mål.

Jag brukar sällan reka ett underspel när något utav Bielsas lag spelar, men vi måste faktiskt ha i åtanke att hans spjutspets Nuñez och mittfältaren Betancour saknas. Vidare så saknas också backen Olivera. Olivera brukar vara den försvararen som bär ansvaret att spela svepande bollar från backlinjen, som en djupt sittande playmaer(ish).

Således är det ett rejält försvagat Uruguay som dessutom är svagare i presspelet än tidigare. Bielsa är nöjd med 3p här och Paraguay kommer att försvara med näbbar och klor i 90 min.

Under 2.5 mål @ 1.83 spelas med 1U hos Betsson !

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip