Intressant match på förhand mellan två argentinska tränare. 

Marcelo Bielsa vs Sebastian Beccacece, mästaren mot lärlingen, om en så vill då Beccacece flertalet gånger uttalat sig om hur han ser upp och inspireras av 'El Loco'!

Bielsas Uruguay inledde kvalet på ett ruggigt sätt och var uppe och slogs om gruppledningen med Argentina men har sedan tre omgångar bakåt haft det kämpigare. Försämringen kunde vi se i realtid under Copa America där Uruguay såg mer och mer lättlästa ut ju längre turneringen fortgick. Jag vill tro att detta hade mycket med det intensiva spelschemat att göra.

En annan faktor verkar vara dem interna konflikterna som verkar funnits i truppen mellan spelare, som ex. Suarez, och Bielsa. Inga av Suarez uttalanden har blivit bekräftade men ingen rök utan eld. Vem som bör bära hundhuvudet återstår att se!

Ecuador. är inte där än

Beccacece är alltså Ecuadors relativt nyblivna tränare. 

Han förespråkar en offensiv fotboll där hans lag ska styra och ställa, varje match! Hans idéer tar dock tid att anamma och det tar således än längre tid att få till det med ett landslag som bara träffas sporadiskt. 

Bollinnehavet och passningsspelet sitter någorlunda, men den offensiva spetsen saknas. Ecuador har endast mäktat med 1 mål på tre matcher under nye tränaren, vilket givetvis är underkänt när man försöker spela en "offensiv fotboll".


Copa America innebar för Uruguays del rejäla problem. Efter vevet som uppstod i semifinalen mot Colombia så blev flera nyckelspelare avstängda, bl.a. Olivera, Gimenez och Nuñez. Deras frånvaro har givetvis ställt till det rejält för Bielsa som i den senaste matchen tvingades använda flera spelare ur position.

Nuñez var tillbaka senast och inatt ansluter också Gimenez och Olivera. Dessa förstärkningar är guld värda och Bielsa kan åter gå tillbaka till en riktig 3-backslinje och flytta upp Ugarte ett hack. Oliveras uppfelsfot ska inte heller underskattas!

Jag tror att Ecuador kommer att spela lite väl modigt här vilket Bielsa kommer att utnyttja via snabba omställningar.

Uruguay vinner @ 1.75, 1U hos Betsson .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip