JAHOPP! Hade skrivit färdigt en rek till den här matchen som dessvärre valde att försvinna i samma sekund som jag klickade publicera. Så var de med DET :) :) :)

Nåväl, bara att sätta sig med det igen.

Union la Calera är ett lag som etablerat sig som ett mittenlag. De har emellanåt spännande projekt, men är aningen ojämna ur det avseendet då deras värvningar kan verkligen hit or miss. Hur det gått i år? Ja, en nog är det en rejäl miss då La Calera ligger tvärsist i ligan just nu. 11p på 16 matcher är givetvis under all kritik och en rejäl missräkning.

Deras brister ligger främst i offensiven som, åtminstone sett till siffrorna, är bland dem sämsta i ligan. De har endast mäktat med 13 mål framåt och såg oerhört uddlösa ut nu senast mot Universidad Catolica.

Årets resultat kan dock ursäktas en aning av att La Calera också spelat i Copa Sudamericana. Och ni vet ju redan vid det här laget hur det brukar gå med lag som ska slåss på två fronter.

Slitet mästarlag

Huachipato är regerande chilenska mästare. Titeln kom som en stor överraskning då Huachipato är mer en institution som hittar intressanta talanger som de sedan säljer vidare, likt de tidigare gjort med Soteldo, Romulo och Sagal.

Titeln innebar givetvis att större klubbar fick upp ögonen för många på marknaden undervärderade spelare. Inte ens tränaren är fredad och Gonzalo Alvarez tränar numera storklubben La U. Huachipatos trupp har givetvis genomgått en del förändringar sedan dess, även om många klasspelare, likt Felipe Loyola och Gonzalo Montes, finns kvar.

Overall så tycker jag att Huachipato löst det hela helt okej, även om ligaspelet blivit lidande pga deras deltagande i Copa Libertadores. I nämnda turneringen slutade Huachipato trea i gruppen efter flera fina prestationer. Tredjeplatsen innebar fortsatt spel i Copa Sudamericana i vilken de nu gått vidare till åttondels efter att ha slagit ut uruguayanska Racing. Stort!

I den här matchen så ska det skilja en klass mellan truppkvalité och kollektiv styrka. Men, denna match ligger direkt efter dubbelmötet mot Racing och är det någon trend man kan uttyda med enkelhet så är det hur cupmatcher följs upp av rena plattmatcher i ligan (se Palestinos 1-4 senast).

Rekade ett underspel i La Caleras senaste match med god framgång och kör på den inslagna vägen även idag. Ett slitet Huachipato brukar betyda detsamma som ett uddlöst Huachipato.

Under 2.5 mål @ 1.77, 1U Pinnacle .

Vamos

This is the stats tab
This is the post tip