Landslagsuppehållet har preciiis gått i mål i Sydamerika och vi har redan en match i chilenska Primeran.

Colo Colo och Union la Calera har bägge matcher som släpar efter deltagande i Copa Libertadores och Copa Sudamericana. Det tighta schemat har tvingat chilenska förbundet att trycka in den här matchen mindre än 24 timmar efter att Colombia - Chile tagit slut. Något som ställer till det en aning för Colo Colo.

Chilenska mesta mästarna hade nämligen 4 spelare uttagna till det chilenska landslaget. Ledningen tog till alla medel för att få ihop ett såpass starkt lag som möjligt och rykten säger att de ringde sina spelare och bad dem åka hem innan matchen mot Colombia. Oetiskt som fan, men de verkar resonerat som så att ingen, utöver målvakten Cortes, är sedd som ordinarie. 

Den enda som nappade på den idén var Carlos Palacios som påstås tagit det beslutet när han fått reda på att han inte skulle starta matchen. Han skyllde på något personligt problem varpå han fick okej att åka hem. Därefter har Palacios tränat med Colo Colo och åkte med truppen på den här resan.

ANFP gillade dock inte tilltaget och kom ut med ett brev under gårdagen som förbjuder honom att delta i den här matchen. Aj aj aj, inge bra för en av lagets mest värdefulla spelare!

Offensiva avbräck i mängder

Utöver Palacios, som förbjudits spela, så är också lagets bästa striker Correa skadad.

Målvakten Cortes startade bägge landskamperna och lär ansluta tight inpå matchstart. Detsamma gäller yttern Cepeda. Utöver dessa spelare så saknas också landslagsuttagne mittfältaren Pavez. Hans frånvaro beror dock på en skada han ådrog sig under landslagssamlingen.

På målvaktspositionen finns det täckning. De Paul är en rutinerad målvakt med flera säsonger som ordinarie i bl.a. La U. Han var matchens lirare senast och bör få chansen idag med.

Offensivt ser det desto tuffare ut då Palacios förbjuds från spel, Correa är skadad och Cepeda ansluter tight inpå matchstart med en lång flygresa i benen och minuter i bägge matcherna.

Union la Calera har spelat upp sig på sistone och klättrat upp på säker mark. De har gjort det helt okej trots att en majoritet av deras matcher på senare tid spelats på resande fot. Ett kryss här är bra för Union la Calera som då går upp 4p ifrån närmsta lag på nedflyttning.

La Calera har försvarat sig bra den senaste tiden och spelat flera tighta matcher. 4 av deras 5 senaste har gått under 2.5 och jag tror att Colo Colo, med sina avbräck, kommer att få det svårare än vad marknaden säger.

Under 1.0 mål i HT @ 1.79, 1U Pinnacle

Under 2.5 mål FT @ 1.75, 1U Betsson

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip