Inter tuffar på mot scudetton och efter uttåg ur cupen och Champions League kan Simone Inzaghis manskap lägga fullt fokus på Serie A-spelet – vilket inte är goda nyheter för motståndarna.

Udinese:

Kryssade borta mot nästjumbon Sassuolo, 1-1, senast och återfinns på 14:e plats i Serie A-tabellen med 28 inspelade poäng. Men det är rejält tajt i bottenstriden och bara tre poäng skiljer ner till Empoli under strecket, och ytterligare en pinne ner till Sassuolo.

Gabriele Cioffis lag har haft det tufft i hemmaspelet den här säsongen, med bara en ynka seger. Bara jumbon Salernitana och Empoli har spelat in färre poäng än Udinese. Cioffi saknar viktige Lorenzo Lucca här, då den storvuxne anfallaren är avstängd. I övrigt saknas Gérard Deulofeu och Enzo Ebosse

Inter:

Inter har som sagt bara ligaspelet att fokusera på efter uttåget mot Atlético Madrid i Champions League strax före landslagsuppehållet och Simone Inzaghis gäng lär sikta fullt ut på att säkra Serie A-titeln så snabbt som möjligt – och man vill förstås ta chansen att fira scudetton framför rivalerna Milan i Derby della Madonnina som väntar om ett par veckor.

Inter har varit Italiens överlägset bästa lag den här säsongen, utan tvekan. Man toppar ligan med 14 poängs marginal och det avståndet kan mycket väl öka ytterligare. I Nerazzurri har bara förlorat en match i ligaspelet så här långt, och står noterat för imponerande 73-14 i målskillnad efter 30 spelade matcher. Yann Sommer satt på bänken senast och lär vara tillbaka mellan stolparna här, i övrigt ser skadeläget bra ut. Juan Cuadrado är borta, och i skrivande stund (fredag) är Stefan de Vrij och Alessandro Bastoni stämplade som osäkra.

Inter fortsätter storma mot scudetton

Udinese är inget dåligt fotbollslag och Cioffis mannar bör kunna säkra Serie A-kontraktet, men här ska det råda klasskillnad. Inter är Italiens klart bästa lag, har bara ligan att fokusera på och körde över Udinese med 4-0 i höstmötet. Inter ska ha goda möjligheter att inkassera tre nya, trygga poäng på Friuli. Inter -1.25 kan testas till dubbla pengarna hos Quick Casino.
This is the stats tab
This is the post tip