Udinese:

Har inlett säsongen väldigt fint under nye tränaren Kosta Runjaic och Udinese, som i fjol i allra högsta grad var indraget i nedflyttningsstriden i Serie A, återfinns just nu på en trygg åttondeposition i tabellen med resultatraden 4-1-3. Den begynnande fina formen har månne avtagit lite mot slutet, med tre förluster på de fyra senaste. Senast blev det knapp förlust, 0-1, på San Siro mot ett decimerat Milan, i en match där Udinese hade två mål bortdömda.

I Bianconeri har dock överprestererat sett till de underliggande siffrorna, så det är nog inte otänkbart att Jesper Karlströms gäng så sakteliga dras lite längre ned i tabellen. Runjaic lär hålla alla tummar för att Florian Thauvin är fit och redo att spela, så att han återigen kan ta upp det fina samspelet han visat upp tillsammans med anfallsbjässen till partner, Lorenzo Lucca. Thauvin har dragits med höftproblem och är ett ovisst kort här, vilket i så fall är en försvagning av Udineses offensiv där den här matchen troligtvis även kommer för tidigt för Alexis Sánchez, som dras med problem i en vad. I övrigt saknas endast Thomas Kristensen.

Cagliari:

Även Cagliari undvek nedflyttning med nöd och näppe i fjol, med en ynka poängs marginal, men gänget från Sardinien har på sistone börjat klättra i tabellen mot det tryggare mittenskiktet. Cagliari har vunnit två och kryssat en på de tre senaste, där man senast tog tre fina poäng hemma mot Torino, 3-2.

Yerry Mina klev av senast mot Torino, men lär återfinnas i startelvan om han återhämtar sig i tid. Annars saknar Davide Nicola sedan tidigare Jakub Jantko och Leonardo Pavoletti, men slovaken Adam Obert kan vara tillbaka här.

Målsnål och tät batalj?

Jag tror Cagliari reser till Friuli med förhoppning om att brottas hela vägen om poängen mot vad man bör se som överkomligt och jämbördigt motstånd. Jag förväntar mig en tajt och tät batalj här där inget av lagen vill stå där med en förlust i hand när slutvisslan ljuder över Udine. Båda lagen har varit relativt målsnåla i inledningen – Udinese har gjort 10 på 8 matcher och Cagliari snittar en balja per match, där sex av ögängets åtta har kommit i 3-2-segrarna mot Torino och Parma. Under 2.5 mål finns till 1,86 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip