Turkiet:

Nye förbundskaptenen Vincenzo Montella kunde knappt drömt om en bättre inledning på sitt nya uppdrag. Turkiet vann i torsdags med 1-0 borta mot Kroatien efter att Baris Alper Yilmaz gjort matchens enda mål efter en halvtimme, efter en miss av Dominik Livakovic. En tung seger och en flygande start för ”aeroplanino”, det lilla flygplanet, och nu har Turkiet ett gyllene läge att nå EM.

Turkiet toppar Grupp D med 13 poäng på sex matcher, tre poäng före Kroatien och sex poäng före Armenien och Wales, som jagar bakom. Frågan är om Montella gör några stora förändringar till det här mötet, efter den fina segern senast. Merih Demiral är tillbaka från avstängning och Orkun Kökcü finns också att tillgå på mittfältet, efter att ha spenderat Kroatien-matchen på bänken.

Lettland:

Inkasserade kvalets första poäng i veckan när Armenien besegrades med 2-0 hemma i Riga. Lettland kunde knipa tre poäng trots att Marcis Oss fick syna det röda kortet i inledningen av en andra halvleken. Oss är avstängd här.

Lettland kom också nära att lugga Turkiet på poäng på hemmaplan när lagen möttes i juni. Lettland kvitterade i den 94:e minuten, men poängfirandet fastnade i halsgropen när Irfan Kahveci bara minuten senare återtog den turkiska ledningen och säkrade segern. Trots segern mot Armenien senast så har Lettland inga chanser att säkra en EM-plats, och man har så här långt förlorat alla bortamatcher i kvalet. Lagkapten Kristers Tobers är tillbaka från avstängning här.

Fortsätter rivstarten för Montella?

Kan Vincenzo Montella bygga vidare på den minst sagt lovande segern mot Kroatien och säkra en EM-biljett här? Turkiet är massiv favorit på hemmaplan mot ett svagt Lettland. Ettan är så låg som 1,12 och med tanke på att Lettland ändå bjöd upp till dans senast lagen möttes, och att vi fortfarande inte vet exakt vad vi kan förvänta oss från Turkiet under Montella så lockas jag inte av handikappspel på en turkisk storseger på hemmaplan. Turkiet över 2.5 mål – vilket ju gick hem i junimötet - till 1,78 hos Pinnacle skulle kunna vara ett alternativ.