Speltips: Molde rak seger till 2.22 hos QuickCasino.

Fjärdeplacerade Molde tar emot Tromsö som för närvarande ligger tredje från botten hemma på Romssa Arena i omgång 12 av Eliteserien.

Eliteserien har, liksom många andra europeiska ligor, tagit en paus under EM. Nu drar man dock igång igen och med det ska Molde försöka bibehålla den fina form man tog med sig in i landslagsuppehållet.
Molde är fortsatt ett lag som ska vara med och slåss i toppen i Norge, och en anledning till att man inte ligger ännu högre upp i tabellen kan vara att man var ute i Europa och spelade under våren. Det vet vi kan ha en tendens att dra energi från ligaspelet.

Tromsö ligger mer pyrt till. 10 inspelade pinnar på 11 matcher är såklart inte tillräckligt bra, där man även endast vunnit 3 matcher och kryssat 1. Resten förluster.
Man avslutade dock vårsäsongen med endast en förlust på de avslutande fyra matcherna, varav 2 segrar. Kanske en form som är uppåtgående?

Molde får förtroendet

Trots att Molde “endast” ligger fyra i tabellen håller jag dem på en liknande nivå som Bodö/Glimt, åtminstone på sina bästa dagar. Det landslagsuppehåll man fick nu kan mycket väl ha gjort gott för slitna kroppar och huvuden.
På bortaplan har man även varit starka hittills den här säsongen, endast 1 förlust och ett kryss, resten segrar.

Tromsö bör ha en trupp som är tillräckligt bra för att hänga kvar i Eliteserien när vi gör bokslut för säsongen, men när molde kommer på besök med utvilade kroppar tror jag man får det tufft. Molde har haft ett par plumpar under säsongen, men jag tror som sagt att europaspelet hade en inverkan på en del prestationer under våren.
Molde sitter på två av seriens bästa spelare i Gulbrandsen och Eikrem, och det typen av spelare sitter inte Tromsö på tyvärr.

Nej, ett utvilat Molde håller jag både en och två nivåer över detta Tromsö. Den raka segern till 2.22 är ett spel jag gillar och får sig en slant under fredagen!

This is the stats tab
This is the post tip