Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen @ 1,94 - Bethard -

Skånederby mellan serieledande Landskrona och mittgänget Trelleborg som ska göra upp om poängen på Vångavallen under söndagseftermiddagen.

Formen på Trelleborg är rätt svag för dagen då de endast tagit två poäng på de fyra senaste matcherna. Ändå hängt med bra i tre av matcherna, då det endast var mot Öster det blev storstryk.

Haft lite förändringar i truppen under sommaren då dansken Zander Hyltoft skuttat över sundet och spelar nu i hemlandet för Hobro. Även unge Karl Wendt har lämnat och kickar nu boll i Polen för Lechia. Från Olympic har man hämtat in Viktor Christiansson som senast fick göra debut i förlustmatchen mot Giffarna. Belgaren Samuel Asoma har också kommit in på lån från Västerås och gått direkt in i startelvan på centrala mittfältet.

Saknar till denna match Fritiof Björkén (b), Johan Stenmark (b), Abbe Rehn (b), Herman Hallberg (m) och Ammar Asani (m) men Charlie Weberg var med i truppen senast och så också denna gång. Får se om det blir någon speltid för Helsingborgaren här.

Många mål på Vångavallen?

Landskrona leder Superettan på 34 poäng. Har dock Degerfors och Öster inte allt för långt bakom sig så behöver fortsätta plocka poäng för att inte släppa upp motståndarlagen. Hade fem raka segrar innan man lirade "sommarmatch" mot Lyngby och fick rejält med stryk. 4-0 till danskarna och frågan är om det har satt sig lite i skallarna då det efter den matchen blivit 1-1 borta mot Varberg och 0-2 mot Gefle, två lag på nedre halvan av Superettan.

Någon som också oroar fansen är att man i dagarna sålt sin skyttekung Frederik Ihler till norska storklubben Molde. Redan sålt Samuel Burakovsky till en annan norsk jätte i form av Bodö/Glimt, så bra för ekonomin men sämre när det gäller det sportsliga.

Den som ska ersätta Ihler är Edi Sylisufaj som man hämtat in från Sirius, men som tidigare under säsongen representerat Örgryte där det blev sex mål och tre assist på femton matcher.

I övrigt när det gäller truppen så är anfallaren Kofi Asare åter efter fem matchers skadefrånvaro och Vincent Sundberg har avtjänat sin avstängning som höll honom utanför truppen mot Gefle.

Trelleborg brukar vara inblandade i målrika matcher. 1-4, 2-2 och 1-2 på de tre senaste och Landskrona behöver få fart på målskyttet och visa att man klara att hålla sig kvar i toppen även utan sina sålda Norge-exporter. Spelet som testas är att båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip