Viktig match för Gefle medan TFF kan spela avslappnat. 

Här är mitt speltips, som ni även kan höra i veckans avsnitt av Superettanpodden!

Senaste möten
Gefle - TFF 2-2

Gefle - TFF 1-1
TFF - Gefle 0-1

Superettan
8. Trelleborg 27 10 6 11 29:37 -8 36
14. Gefle 27 7 8 12 35:50 -15 29

TFF hemma
13 6 4 3 16:16 0 22

Formen
F, O, F, V, F

Senaste match
Brage - Trelleborg 1-0

Beck Larsen - Hörberg, Karlsson, Weberg, Alievski - Björkqvist, Asoma, Dahlin Larsen - Martinsson, Saleh Karim, Culum

Gefle borta
13 2 3 8 13:28 -15 9

Formen
F, O, F, V, O

Senaste match
Gefle - Oddevold 1-1

Nilsson - Aspgren, Adolfsson, Rauschenberg, Friberg, Edqvist, Browning Lagerfeldt, Adrian, Rafael - Hjelte, Englund

Avstängda: Browning Lagerfeldt, Rauschenberg

Missade gyllene chans sist

Superettan går in i sitt slutskede. Trelleborg har haft en rätt dassig säsong och är färdigspelade kan man säga. De kan varken åka ur eller gå upp. Sist blev det torsk borta mot Brage och det var lagets tredje förlust på sina fem senaste matcherna.

TFF har en del vassa spelare men i grunden så bör Gefle ha betydligt högre motivation till en sån här höstmatch. TFF-spelarna tänker säkert på antingen semester eller sin egen framtid. Och det kan ju betyda både att man spelar bra för att det inte finns någon större anspänning, eller att man inte når upp till sin fulla potential då det helt enkelt inte är någon kniv mot strupen.

Gefle hade ett riktigt fint läge att ta sig över havsytan. Men lyckades släppa in 1-1 hemma mot Oddevold på ett riktigt skitmål när Adolfsson bommade ett enkelt inlägg och Al-Hamlawi kunde sätta dit 1-1. Då var Oddevold dessutom en man mindre efter ett rött kort. Riktigt surt för Gefle som dock fortsatt är över direkt nedflyttning. Men GIF Sundsvall, som man möter i sista omgången, är bara två pinnar bakom. En trepoängare här skulle kunna skjuta Gefle över negativt kval medan en torsk skulle kunna innebära att man halkar ned på direkt nedflyttning med två omgångar kvar.

Vi snackar verkligen kniven mot strupen. Gefle-spelarna kommer göra allt i sin makt för att hålla Sundsvall bakom sig hela säsongen och då skulle en trepoängare, eller i alla fall en poäng, inte vara fy skam borta mot Trelleborg. Gefle har två tunga avbräck i kapten Rauschenberg och mittfältaren Browning Lagerfeldt. Men jag tror mycket på motivation slår klass så här i slutet på säsongen och därför känns X2 som ett bra mini-spel trots Gefles avbräck. Superettan är så pass jämn att det mycket väl kan bli en bortaseger trots allt.

SPELTIPS
Jag spelar Gefle asian hcp +0.5 (X2) till 2.08 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip