Speltips: Ladislav Krejci gult kort i matchen @ 3,10 - bet365 - / rött kort i matchen @ 29,00 - bet365 -

Första omgången av grupp 1 i Liga B bjöd på oväntade resultat då Georgien slog Tjeckien och Albanien vann över Ukraina. Så här möts två nollpoängare som på förhand var favoriter att göra upp om avancemang till Liga A.

Tjeckien blev överkörda i Tbilisi och innan Lukas Klavach tröstmålade med 10 minuter kvar hade Georgien pangat in fyra bollar bakom stackars Matěj Kovář i kassen. Svag insats av Leverkusen-keepern men trots detta får han nog behålla vantarna för bakom honom är det två inhemska debutanter i Jakub Markovič (Banik Ostrava) och Adam Zadražil (Hradec Králové). Jindřich Staněk är axelskadad och ej med i truppen. 32-årige Jiří Pavlenka står utan klubb efter att ej fått nytt kontrakt med Werder Bremen och därmed ej i matchform, så tunt på målvaktssidan denna samling för förbundskapten Ivan Hašek.

Framåt gjorde inte Lukáš Provod, Tomáš Čvančara eller storstjärnan Patrik Schick mycket väsen av sig och här bör åtminstone en av Adam Hložek / Tomáš Chorý komma in för att supporta Schick på topp.

Debutanten Matěj Ryneš åkte på skada redan efter 25 minuter och ersattes av klubbkompisen i Sparta Prag, Jaroslav Zelený och det bör bli samma visa här.

Backarna Tomáš Holeš, David Jurásek och Jakub Brabec skadade och ej med i truppen. Antonin Barak, Michal Sadílek och Lukáš Sadílek saknas på mitten så det är lite frånvarotrassel för Hasek.

Kort på Krejci inte helt crazy att testa

Ukraina fick inte med sig några poäng i "hemmamötet" mot Albanien. Matchen spelades i Prag med det var ändå en halvskräll att balkangänget vann. Första halvlek bjöd inte på mycket underhållning, men de få chanser som skapades var från gult håll när Roman Yaremchuk hade halvlekens bästa chans.

Andra akten inleddes med mål från Yukhym Konoplya som smög upp på kanten och drog dit 1-0. Glädjen blev dock kortvarig när Albanien både kvitterade och tog ledningen i matchen. Förbundskapten Serhiy Rebrov borde ha reagerat direkt på 1-2 målet och skickat in Oleksandr Zinchenko & Ruslan Malinovskyi. Nu fick de bara 10 minuter och då är det svårt att hitta på något kreativt.

Rebrov fick två sena återbud då både Mykhailo Mudryk och Artem Dovbyk kastade in handduken och där försvann två offensiva hot. Framför allt Dovbyk var ett hårt slag då det inte direkt kryllar av renodlade anfallare i Ukraina. Vladyslav Vanat är nu i princip ensamt alternativ till Yaremchuk.

Om Rebrov vill rotera elvan här så finns förutom Zinchenko och Malinovskyi även rutinerade duon Taras Stepanenko och kapten Andriy Yarmolenko att tillgå. Bara en debutant med i truppen och det är 29-årige Vladyslav Kabayev som kan användas på mitten eller i anfallet. Fick hoppa in senast och kanske får sin andra landskamp här.

Svårt att si om resultat i den här matchen. Båda lagen behöver poäng och det i sin tur kan innebära att det blir fegspel på planen då rädslan att förlora alla poängen kan bli större än modet att gå för tre. När det gäller mål så vill framför allt hemmalaget visa bättre inställning bakåt. Lite inne på underspel i matchen.

Kommer dock att testa ett specialspel på Ladislav Krejci att få kort i matchen. Var väldigt kortbelastad under sin tid i Sparta Prag. 37 gula och 4 röda kort på fem säsonger. Har till denna säsong flyttat till La Liga och Girona men pga hälsotrassel har det bara blivit ett kort inhopp på 10 minuter. Så är ringrostig och tog en ostskiva mot Georgien. Lär starta även här då som vi tidigare varit inne på är knapert med försvarare i Tjeckien pga skador. Så denna gång blir spelet ett kortspel att jobba in till lite lägre insats.