Liga MX har smugit igång för lagen som åkte tidigt ut ur Leagues Cup. Dessa smög under radarn för undertecknad och jag noterade inte matcherna förrän det var för sent. Dvs att oddsen inte lockade längre i många fall samt att det inte fanns tid nog i andra fall.

Nu när turneringen skall summeras så är känslan att årets upplaga inte alls värderades lika högt som ifjol bland dem mexikanska lagen. Vissa nyckelspelare startade en majoritet av matcherna på bänken och det är många tränare som valde att riska ett uttåg istället för att slita ut sina ordinariespelare för mycket.

Ett av lagen som åkte VÄLDIGT tidigt var Monterrey. Respass redan i gruppspelet är givetvis ett stort fiasko oavsett om tränaren tog lite väl lätt på turneringen eller ej. Monterrey är trots allt en stormakt i den mexikanska fotbollen och har alldeles nyligen bl.a. värvat Sergio Canales och Oliver Torres från La Liga.

Årets Monterrey har börjat bra i ligan, men de har också haft en löjligt enkelt spelschema. Det är idel bottenlag utom typ Cruz Azul mot vilka man fick spö hemma med hela 0-4! Pachuca slogs också i premiären, men premiären drar man inga slutsatser ifrån, än mindre när det rör sig om lag som spelat i diverse slutspel sent inpå säsongen innan Copa America uppehållet.

Det jag vill landa i är helt enkelt att Monterreys förstaplats är... aningen oförtjänt.

Är det äntligen dags Tijuana?

Hemmalaget Tijuana är en av Liga Mxs större floppar under modern tid. Ja det är aningen hårt då förväntningarna sällan är speciellt höga numera, men de är trots allt ett lag som aktivt investerar i truppen och som gjort mer än en satsning på senare år.

Det har varit tidigare landslagstränare på bänken och landslagsspelare från olika landslag har hämtats in. Trots det har Tijuana haft RUSKIGT svårt för att vinna matcher. De har dominerat matcher, gått upp i ledning men sedan dessvärre vikt ner sig och tappat matcherna på rätt otroligt sätt.

I år ser vi dock ett trendbrott där Tijuana redan hunnit vinna fler matcher såhär 5 omgångar in än vad de mäktade med på 17 matcher i senaste Clausuran.

Mexikos tidigare landslagstränare Herrera har ersatts av rutinerade colombianen Osorio och tränarbytet har gett omedelbar effekt. Tijuana har under Osorio gått rent på hemmaplan. Det rör sig förvisso om enbart 3 matcher, men det är trots allt segrar mot okej motstånd.

Tijuana kommer från en 3-1 seger mot Santos Laguna medan Monterrey bortaslog ligans kanske sämsta lag med 1-2.

Den här matchen är mer oviss än vad oddsen säger och jag gillar ett Tijuana på uppgång vs ett kritiserat och skakat Monterrey. Det är också värt att nämna för en svensk publik att Tijuana är det enda laget i Liga MX som spelar på konstgräs.

Tijuana +0 @ 2.20+, 1U bet365

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip