Dags för returmötet mellan The Strongest och Peñarol. I match 1 rekade jag Peñarol win to nill, en rek som satt utan någon större stress då uruguayanerna krossade The Strongest med 4-0.

The Strongest skapade ytterst få chanser, vilket i och med reken ej kom som en överraskning för undertecknad. Marknaden var dock inte enig med min bedömning och oddset på Peñarol steg en del under matchdagen. Höjningen rentav felaktig IMO och såväl matchbild som resultat visade på en rejäl klasskillnad.

I nattens match är det istället The Strongest som är stora favs. De ligger i skrivande stund nära 1.40, vilket var det ungefärliga oddset på hemmaseger i match 1. Återigen, skevt i vanliga fall utom när vi snackar höghöjdslag.

The Strongest behöver hämta in 4 mål för att få till en straffsparksläggning. En utmaning men inte en HELT omöjlig uppgift då The Strongest spelar på Estadio Hernando Siles. Arenan är belägen på över 3600 meters höjd och det är ytterst sällan som bortalag går segrande ur dessa matcher. I The Strongest fall har de endast 2 förluster på dem 14 senaste hemmamatcherna i Copa Libertadores. Eller 2 förluster på klubbens 4 senaste CL-deltagande, om man så vill.

Har slagit bättre lag

Jag ger The Strongest rätt små chanser till avancemang, men rejäla skrällar/vändningar är något som vi redan fått bevittna på Estadio Hernando Siles. Bara i år har de slagit brasilianska Gremio (2-0), argentinska Estudiantes (1-0) och chilenska Huachipato (4-0).

Blickar vi än längre bak så hittar vi flera imponerande resultat, bl.a. 3-1 mot River Plate, 5-0 mot Athletico Paransense och 1-0 mot regerande Copa Libertadores-mästarna Fluminense.

Årets Peñarol är ett bra lag. De är inte en titelutmanare, men jag vill ändå ranka dem som ett second tier team (ish) i årets Copa Libertadores, bakom lag som ovan nämnda Gremio och River Plate. The Strongest lär inte lösa -3.5 här, men vi kan ändå lägga pengar på att de kommer att ge det ett ordentligt försök, något som jag också hoppas Peñarol kan utnyttja förr eller senare.

Jag tror, likt marknaden, på en hemmaseger och en underhållande matchbild. Peñarol har visat sig vara väldigt effektiva och har såhär långt i turneringen varit vassa när omställningar väl uppstått. I första matchen straffade de bolivianerna så fort de började stå högt med backlinjen och nu i returen så kan vi nästan räkna med en hög boliviansk försvarslinje i 90 minuter.

BLGM @ 1.80 lockade, men jag landar slutligen i The Strongest seger + över 2.5 mål då 3-0 ej är helt otänkbart det heller. Taget med 1 unit hos bet365 @ 1.95.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip