Speltips: Karlberg draw no bet till 2.00 hos bet365 .

Vi tar en paus från EM-bollen några dagar och ställer in siktet på Ettan Norra, när Karlbergs BK med lite vind i seglen reser den korta sträckan till Tibblevallen för att besöka tabelljumbon Täby FK.

Vind i seglen för Karlberg var det ja. Tre raka matcher med poäng och man kommer senast från en extremt imponerande seger mot topplaget IK Nordic på hemmaplan.
Undertecknad var och såg denna match på plats, och bortsett från första halvtimmen är Karlberg minst lika bra som Nordic, och behöver absolut inte be om ursäkt för de 3 poängen man tog.
Jag tycker även att Karlberg fått med sig någon poäng för lite under den inledande delen av säsongen. Prestationerna har till stor del varit bra, men ibland saknas spets i straffområdena.

Täby FK har inte haft någon rolig start på säsongen. Jumbo i tabellen på 9 inspelade poäng på 14 matcher håller såklart inte, och lyckas man inte vända på den här trenden ligger nedflyttningen farligt nära till hands.
Matcherna som Täby är en del av är ofta svängiga, och känslan är att det får bära eller brista rätt ofta när man spelar. Just nu brister det lite väl ofta.

Formstark mot formsvagt

Jag imponerades som sagt senast av Karlberg, och håller dem för tillfället minst ett snäpp över Täby i både form och kvalité.
Man har den senaste tiden haft en tendens att få med sig resultat, vilket man hade svårt med tidigare trots att prestationerna kanske förtjänade mer än man fick.
Jag tycker att man har ett lag med en hel del intressanta spelare, blandat med en del rutin från spel på den här nivån.

Täby kommer senast från en 4-1 förlust mot bottenkollegan Friska Viljor, vilket talar för att man inte är på någon superbra plats just nu. Lägg därtill att man har förlorat 7 av sina 8 senaste matcher i seriespelet. Formen är blytung.

Jag väljer att backa Karlberg i det här mötet, och litar på att dem löser minst ett kryss på Tibblevallen. Karlberg draw no bet spelas till 2.00 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip