Hemmapubliken väntas bjuda på enorm underhållning då landets nummer ett Taylor Fritz ställs mot landsmannen Frances Tiafoe. Medan Fritz är rankad på en 12:e plats så är Tiafoe nummer 20 i världen, på ATP-touren. De jämngamla spelarna har stått för lysande prestationer under turnering i hemlandet. Fritz är en favorit till seger, men det mesta talar för en thriller. Här är mitt speltips i semifinalen.

Resan har varit helt fantastisk för Fritz, som rivstartade med att slå Camilo Ugo Carabelli, Matteo Berrettini och Francisco Comesana i raka set. Därefter har det varit allt svårare att passera Casper Ruud och sist Alexander Zverev, i högform. Tack vare att amerikanen kunde resa sig i slutet av första set, samt knyta set i det fjärde mot Tysklands nummer ett, är han två matcher ifrån titeln. Serven och de första slagen har fungerat perfekt.

Det är inte bara i New York som Tiafoe har presterat på topp. Dessförinnan tog han sig hela vägen till en final i Cincinnati där världsettan Jannik Sinner blev för svår. Tiafoe har studsat tillbaka och oftast krigat till sig avancemang. Som mot landsmannen Ben Shelton, där det blev en lång femsetare. Därefter har Alexei Popyrin, som slog ut världsstjärnan Novak Djokovic, besegrats i fyra set. Likaså Grigor Dimitrov, som fick ge upp i slutet.

Minst 40 games!

Ingen av spelarna har en Grand Slam titel. Båda kommer dock att ge järnet, allt och lite till, för att hålla sig kvar i bataljen. Visst ska Fritz vara en favorit till att ta sig till finalen. Men Tiafoe har visat sig vara en svår nöt att knäcka. Samma inställning kan vi förvänta oss i detta skede - där allt står på spel. Därmed bör vi få se en längre typ av batalj.

Mina pengar läggs på att matchen slutar över 39,5 games, till 1.81 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip