Sverige:

Sverige stod för en riktigt stark insats inför storpublik på Wembley och gjorde en betydligt bättre prestation än jag hade förväntat mig på förhand. Sverige fick med sig en viktig poäng efter att matchen slutade 1-1, och i ärlighetens namn så var det Sverige som var närmast ett avgörande – inte minst i form av Stina Blackstenius brända friläge. Sveriges mål kom från skadecomebackande Fridolina Rolfö, som påpassligt satte dit 1-1 vid den bortre stolpen efter ett mycket fint inlägg från pigga inhopparen Rosa Kafaji.

Peter Gerhardsson valde Brightons Julia Zigiotti Olme på det centrala mittfältet tillsammans med Filippa Angeldahl och jag tycker hon gjorde en kanoninsats och var bland planens främsta aktörer. Hon aspirerar säkerligen på en ny startplats. I övrigt är förutsättningarna oförändrade till tisdagsaftonen när en ny stormatch väntar när Frankrike gästar Friends Arena. Sedan tidigare saknas kuggarna Amanda Ilestedt och Nathalie Björn. Bayern München-duon Magdalena Eriksson och Linda Sembrant bildade mittbackspar senast och gjorde det bra mot Englands stjärnfyllda offensiv. Sverige hanterade ytan bakom försvarslinjen på ett bra sätt, och kommer behöva göra det på nytt när man ställs mot en fransk offensiv med flera kvicka, vassa djupledsspelare.

Frankrike:

Inledde EM-kvalet med en 1-0-seger mot Irland. Frankrike tog ledningen direkt i matchinledningen när Marie-Antoinette Katoto påpassligt höll sig framme för att stöta in bollen från en frisparksvariant. Frankrike stod för en dominant insats mot ett försvarsinriktat Irland, som sjönk djupt med sin fembackslinje, och frustrerade Frankrike trots att man tillät hemmalaget massiva 74 procent bollinnehav. Courtney Brosnan i irländska målet hade att göra och stod för en solid insats med några bra räddningar som höll nere förlustsiffrorna till blott ett mål.

Hervé Renards lag håller hög klass och kommer ställa frågor till den svenska backlinjen med sin offensiva spets. Renard – som bara kommer vara förbundskapten fram till efter OS innan han som aviserat ämnar återvända till att ta över ett herrlandslag – valde att starta med vassa Katoto, flankerad av Kadidiatou Diani och Delphine Cascarino, en riktigt kvick, vass anfallstrio. På bänken fanns namn som Eugénie Le Sommer, Sandy Baltimore, Amandine Henry, Wendie Renard, vilket vittnar om vilket starkt lag Frankrike, som åkte ut mot värdnationen Australien efter straffar i kvartsfinalen i fjolårets VM, besitter. Frankrike tog sig även till final i Nations League, där det blev förlust med 2-0 mot världsmästarna Spanien i slutet av februari.

Två skickliga fotbollslag

Båda lagen kommer från starka premiärinsatser och Sverige lär kliva ut på Friends Arena med påfyllt självförtroende efter hur väl man hanterade den engelska offensiven. Hervé Renard förfogar över en vass, namnstark offensiv men sedan han tog över på förbundskaptensposten har Frankrike sällan bjudit på några målkalas när man ställts mot bra motstånd. I Nations League var resultaten som följer: 2-0 och 1-0 mot Portugal, 1-0 och 3-0 mot Österrike, 2-1 och 0-0 mot Norge, 2-1 mot Tyskland i semin och så 0-2 mot Spanien i finalen. Jag tror Gerhardsson kommer vara varsam mot att ge Frankrike ytor att attackera på bakom den lite tröga svenska backlinjen och att Sverige kommer försvara lite djupare för att undvika att sätta de individuellt skickliga franska spelarna i 1v1-situationer – samtidigt som Sverige kommer försöka ställa om med fart när möjligheter ges. Underspelet kan vara ett tänkbart spelalternativ. Under 2.5 mål finns till 2,10 hos Betsson .
This is the stats tab
This is the post tip