JDT coachar första hemmatävlingsmatchen mot Estland. 
Mitt speltips: Isak gör mål + Sverige vinner. 
Går som betbuilder. Annars fungerar även Isak målskytt som singel, men om han gör mål så vinner Sverige matchen vill jag nästan lova. 

Det gick fort från att oddsen släpptes på Sverige för att hcp-linan i princip skulle flyttas till 2,5 snarare än 1,5. Jag tror Sverige mycket väl kan vinna enkelt mot Estland här med ett par-tre bollar, men har lite svårt att ta ett väldigt tufft hcp-spel när oddsen redan droppat kraftigt. 

Vänder mig till målmarknaden istället. Isak såg het ut senast i Baku. Totalt sju skott mot mål, varav två mål. Även flera blockade skott. Går att ifrågasätta om han har en optimal position i elvan, men känslan är att JDT försöker sätta ett spel där våra bästa spelare (Isök, Göken och Kulan) så ofta som möjligt hamnar med boll i bra positioner. Mot Estland borta för ett år sedan hade Isak tre skott mot mål - för att jämföra en match som nog var ännu lättare än den i torsdags. Så jag tror att Isak m.fl. kommer få fler chanser och förhoppningsvis göra mål oftare nu än under Janne. Särskilt när motståndet är så beskedligt som här. 

I torsdags kostade Isak också på sig att lämna en straff till Gyökeres. Rätt trygg i att han är straffskytt och att han inte lämnar över den igen här på hemmaplan inför familj och vänner på plats. 

Estland slagpåse

Estland bör bli slagpåse i den här gruppen. Vi mötte esterna i EM-kvalet och jag såg bägge matcherna på plats. I Tallinn var det total svensk stuga medan det var avslaget på Friends. I den matchen var det fokus på Ekdals landslagsadjö och Sverige roterade då matchen inte gällde så mycket. Claesson och Helander från start exempelvis. Här ska det såklart vara bästa möjliga svenska lag. Estland tycker jag såg bedrövliga ut där och de har väl inte några imponerande resultat i övrigt heller senaste tiden. 

Estlands större namn är Arsenals reservkeeper Hein och AIK-bekantingen Karol Mets. Gamle strikern Henri Anier, som ändå har några ok klubbadresser, out pga skada. Inget som ska skrämma ett svenskt landslag, låg allsvensk klass skulle jag översätta Estland till. Såg inte deras öppningsmatch mot Slovakien, men statistiken var tydlig:
Slovakiens 1-0-seger i underkant. Estland bara med enstaka anfall, knappt något av värde. 

 Jag tror Sverige mycket väl kan göra tre mål här. Isak lär få sina chanser och med tanke på hur het han sett ut (avgjorde mot Spurs förra helgen, två mål senast) tror jag mycket väl han kan näta igen. Väntar mig att han tar eventuell straff igen. Segern ska vara en formalitet, särskilt med förutsättningen att Isak gjort mål. 

Speltips: Isak målskytt + Sverige vinner. 

This is the stats tab
This is the post tip