Speltips: BLGM till 1.74 hos Quick Betting.

The Championship smygstartar i vanlig ordning med en match under fredagskvällen, och denna vecka hittar vi ett spännande möte mellan Sunderland och Leeds på Stadium of Light!

Ett spännande möte sa jag, och det tycker jag verkligen att det är! Sunderland, som för tillfället leder the Championship efter åtta spelade omgångar på arton inspelade poäng, har fått en bättre start på säsongen än många trodde.
Man slutade på sextonde plats förra året och många trodde väl att man skulle sluta bättre den här säsongen, men att man skulle leda ligan efter åtta omgångar var det nog få som trodde.

Man kommer senast från en 2-0 seger på hemmaplan mot Derby. En match som var rätt jämn men saker och ting studsar med Sunderland för tillfället, och det ska man inte underskatta.

Leeds startade säsongen med två raka kryss, men har efter det fått igång maskineriet på ett bättre sätt. Man ligger för tillfället femma med endast en torsk på kontot, borta mot Burnley. Enligt många försvagades truppen ganska rejält inför den här säsongen, men det är fortfarande ett lag som bör kunna vara med och utmana i toppen av den här serien när säsongen går mot sitt slut.

Efter två raka segrar lyckades man dock endast få med sig 1-1 mot Norwich på Carrow Road förra omgången. Det var en match som Norwich tog ledningen i, innan Leeds kvitterade efter knappa timmens spel och som kunde slutat lite hur som helst.

Målglada Sunderland!

Det är som sagt mycket som studsar Sunderlands väg just nu. Hittills kanske man har överpresterat en aning, men att man ska börja falla som en sten under säsongen tror jag inte är fallet.
Något som Sunderland varit väldigt starka på är deras försvarsspel hemma på Stadium of Light. Man har ännu inte släppt in mål på hemmaplan den här säsongen vilket är extremt starkt, men trender är till för att brytas.

Leeds har en offensiv som är bättre än det Sunderland har mött hittills den här säsongen på hemmaplan. Bortsett från Burnley har man ställts mot Derby, Middlesbrough och Sheffield Wednesday vilket är tre lag som kanske inte har sina främsta styrkor offensivt.
Leeds har en rätt bred offensiv och har gjort fjärde mest mål hittills den här säsongen. Vilka som gjort flest? Sunderland!

Jag tror Sunderlands “streak” på hållna nollor på hemmaplan hittills den här säsongen bryts här, men mycket studsar som sagt med Sunderland för tillfället och på hemmaplan har ligans hittills målgladaste offensiv gjort mål i varje match än så länge.

Båda lagen gör mål i matchen testas till 1.74 hos Quick Betting!

This is the stats tab
This is the post tip