Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,61 - Coolbet -

Struga Trim-Lum från Nordmakedonien och Slovan Bratislava från Slovakien gör upp om att ta sig till nästa runda i jakten på en plats i Champions League. Första mötet i Bratislava vann Slovan med 4-2.

Det var minst sagt rutinerat i målkolumnen. För Struga satte 37-årige Besart Ibraimi båda målen varav ett på straff. Slovans fyra mål gjordes av Vladimír Weiss (34 år), Róbert Mak (33 år) och den som blev tungan på vågen och skallade hem segern till slovakerna i slutet av matchen var 37-årige Juraj Kucka.

Var lite osäker på om tränare Vladimír Weiss (senior) skulle starta med både sonen och Robert Mak men båda fick förtroende och var på spelhumör. Även centrale anfallaren David Strelec var bra i matchen och stod för två assist. Marko Tolić fick godkänt och får nog åter starta. Om man spelat på hemmaplan här och / eller behövt jaga mål så hade säkert Nino Marcelli kommit in från start, men nu får framtidsmannen troligen inleda på bänken.

När det gäller nyförvärven Yuriy Medvedev och Julius Szoke så fick båda speltid senast. Kanske får Yuriy Medvedev ta plats på högerbacken från start om man vill "vila" Lukáš Pauschek. Kan dock bli svårt för Szoke att peta greken Kyriakos Savvidis på mitten. Sen test på Tigran Barseghyan som dras med skada, men Cesar Blackman är åter efter varit avstängd första mötet.

Sex mål senast här räcker det med ett mål var av lagen.

Struga var ganska tama i första matchen och blev mer eller mindre inbjudna i matchen i andra halvlek genom en billig straff och ett mål som straffskytten Besart Ibrahim fick lite till skänks när bollen efter ett hopslag plötsligt låg framför hans fötter bara nån meter från mållinjen.

Lite oväntat var det nyförvärvet från FK Tikves Kavadarci, Hristijan Maleski, som fick starta på topp tillsammans med Ibrahim. Gjorde dock inget större intryck och byttes ut redan i halvtid mot Marjan Radeski. Här blir det sannolikt Besart Ibrahim & Marjan Radeski på topp från start.

I målet hade Filip Dujmovic en mindre rolig debut då han släppte fyra bollar förbi sig. Stefan Jevtoski (Ujpest), Arbi Vosha (Shkupi) och Ethnikos-duon Stefan Spirovski & Kire Ristevski var också slokörade debutanter hos Struga. Bojan Ilievski hoppade in i 89e minuten så lite taskigt att säga att han gjorde en svag debut efter flytten från Makedonija GP.

Känns som att spelarna i Struga inte känner varandra tillräckligt bra ännu och det kan säkert bli lite rörigt och missförstånd även i den här match och det lär inte rutinerade rävar som Mak, Weiss och Kucka vara sena att utnyttja. Visst kan och bör Struga höja sig en nivå då det är hemmaplansfavör i returen men frågan är om det räcker mot ett motstånd av Slovans kaliber.

Tror dock åter att båda lagen vill framåt och göra mål i matchen. Kanske inte blir några 4-2 i matchen, men att båda lagen nätar minst en gång var känns det värt att lägga en slant på.