Sparta Prag:

Sparta Prag, som blev Malmö FF:s banemän i playoff med 4-0-seger över två möten, kliver in i Champions League med gott självförtroende efter en fin säsongsinledning. De regerande tjeckiska mästarna har sex segrar och ett kryss på de sju inledande, med målskillnaden 16-6. Sparta har inte spelat sedan en 2-0-seger mot Hradec Králové den 31 augusti och kommer utvilade till den här matchen.

På tjeckernas skadelista återfinns vänsterbacken Imanol García de Albéniz som varit borta sedan mitten av augusti.

Red Bull Salzburg:

Fick se sig besegrat i den österrikiska titelstriden i fjol, när Sturm Graz drog det längsta strået, och den här säsongen har inte heller fått en helt och fullt flygande start utan nye tränaren Pepijn Lijnders – Jürgen Klopps tidigare högra hand, vilket borde ge en fingervisning om vilken typ av fotboll Red Bulls österrikiska fotbollsflaggskepp önskar spela.

Efter tre raka segrar i ligaspelet blev det senast (1 september) förlust borta mot Rapid Wien, 2-3. Målglatt då, och det har det även varit när Red Bull Salzburg kvalat sig till Champions League, främst när FC Twente besegrades med 5-4 i dubbelmötet. Därefter besegrades Dynamo Kiev med 3-1.

Svårbedömt möte

Sparta Prag är knapp favorit på hemmaplan i vad som på förhand ser ut att vara ett riktigt ovisst och öppet möte. Båda lagen har offensiv kapacitet och Red Bull Salzburg har varit målglada i ligastarten. Det här är nog ett möte båda lagen hyser förhoppningar om att kunna vinna – vilket kan öppna för en öppen och svängig matchbild när båda lagen försöker gå för tre poäng. Över 3 mål kan testas till 2,05 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip