Spanien:

Inledde VM i övertygande spel när man fullkomligt dominerade tillställningen mot Costa Rica och vann med trygga 3-0 i en match man kontrollerade helt och fullt. Spanien mäktade med hela 46 avslut mot Costa Rica och kliver förstås in som massiv favorit när man nu ställs mot Zambia, som föll med 0-5 mot Japan i deras premiär.

Mot Costa Rica hade Spanien 80 procent bollinnehav, 117 bollberöringar i motståndarnas straffområde och mäktade med 46 avslut. Det kan inte bli mycket mer dominant än så. Det var också en match där storstjärnan Alexia Putellas, som i slutet av våren gjorde comeback efter knäskadan som höll henne borta från EM i fjol, inte startade utan fick agera inhoppare under slutkvarten och lär bygga upp sin fysik och matchfitness under gruppspelets gång.

Förbundskapten Jorge Vilda fortsätter att leda Spanien till trygga storsegrar, trots all storm kring landslaget det gångna året, och lär inte göra några större förändringar till den andra gruppspelsmatchen.

Zambia:

Om Spanien fick en drömstart på mästerskapet så hade Zambia en desto tuffare VM-debut. Zambia, som klev in i mästerskapet med självförtroende efter 3-2-segern mot Tyskland i genrepet, fick ett abrupt uppvaknande när man blev fullständigt utspelat av Japan och föll med hela 0-5. Än värre för Zambias del var att siffrorna snarare var i underkant, då
Japan skapade mängder av högkvalificerade målchanser samtidigt som Zambia inte mäktade med ett enda avslut.

Zambia gjorde ändå tre mål mot Tyskland i genrepet och har spelare som håller hög kvalitet – främst i form av Barbra Banda och Racheal Kundanaji, som dock isolerades helt och inte tilläts ha någon inverkan på matchen alls mot Japan. Spanien lär hoppas på att upprepa det framgångsreceptet. Zambia tvingas dessutom till en förändring på målvaktssidan efter att Catherine Musonda fått syna det röda kortet mot Japan.

Spanien gigantisk favorit

Kontrasterna kunde knappast vara större mellan Spaniens dominanta insats och 3-0-seger och Zambias utspelning och 0-5-förlust i deras respektive premiärmatcher. Spanien är solklar favorit här och allt annat än ett antal bollars segermarginal vore en stor chock. Spanien över 4.5 mål finns till 1,88 hos Expekt .

Jag är tämligen övertygad om att Spanien kommer vinna det här komfortabelt, men Barbra Banda och Kundanaji har ändå kapacitet att orsaka besvär för motståndarförsvar – vilket de inte minst visade mot Tyskland i genrepet. Spanien att vinna och båda lagen gör mål kan vara en kul tv-peng till 4,10.
This is the stats tab
This is the post tip