Speltips: Över 2,5 mål i matchen till 1.71 hos Quick Betting.

Våra nordiska grannar Danmark springer under lördagen in i de regerande europamästarna Spanien i Nations League!

Danmark kommer från en föregående samling där man fick med sig två raka 2-0 segrar. Man toppar därför gruppen eftersom Spanien endast fick med sig en poäng mot Serbien på bortaplan.

Danmarks senaste match var på hemmaplan mot Serbien som man alltså vann med 2-0, efter mål av Grönbaek och Poulsen. Det är ett landslag där de bärande spelarna börjar bli lite till åren, men som fortfarande håller hög kvalité när saker och ting klaffar. Eriksen, Höjbjerg, Poulsen och Schmeichel finns fortsatt där, men känslan är att vi inte är superlångt ifrån en generationsväxling som blir spännande att se.

Spanien kommer som alla vet från ett EM-guld under sommaren, men fick “endast” med sig fyra poäng från föregående Nations League-samling. Denna match mot Danmark blir därför rätt viktig för att inte råka halka efter i gruppen.
Truppen som Spanien kommer till den här samlingen med är som vanligt stark. Man kommer dock få klara sig utan Dani Carvajal, som precis opererat korsbandet och blir borta resten av säsongen. Även Rodri har opererat knät, vilket också är ett tungt tapp för spanjorerna.

Danmark får det tufft

Spaniens landslag är som vi vet extremt starkt. På hemmaplan är siffrorna smått otroliga. Den senaste tävlingslandskampen man förlorade på hemmaplan var i september 2022 när man besegrades av Schweiz med 2-1. Efter det har man inte gått poänglösa från en enda tävlingslandskamp.

Danmark har som sagt börjat detta Nations League på ett bra sätt, åtminstone resultatmässigt. Spelmässigt har det dock inte alltid sett super ut, men segrar mot både Serbien och Schweiz ska inte underskattas.
jag tycker att oddset på Spanien är lite väl nedtryckta för att det ska locka tillräckligt. Vi måste ner till asian -1,5-linan för att få ett tillräckligt odds, och det vågar jag mig inte riktigt på.

Något som Spaniens matcher ofta erbjuder är dock mål. 4-1 mot Schweiz i lagets senaste landskamp, en nation jag håller på en jämnlik nivå som Danmark, visar att man kan göra flera mål på vilket lag som helst. Defensivt finns det dock brister, och det har danskarna rutinen för att kunna utnyttja

Spanien tror jag även går för segern i den här landskampen direkt. Man har redan tappat poäng i denna Nations League-grupp, så att slå Danmark här blir nog prio. Danmark lär vilja hålla den här matchen mållös så länge som möjligt, men det tror jag helt enkelt inte man fixar. Då bör matchbilden öppna upp sig betydligt och mer mål finns då att hämta!
Över 2,5 mål mål i matchen till 1.71 hos Quick Betting testas!

This is the stats tab
This is the post tip