Speltips: 1X + under 3,5 mål @ 1,82 - X3000

Andra ronden i danska Superliga där två förlorare från första omgången ställs mot varandra när SönderjyskE och Lyngby gör upp om poängen i Haderslev.

SönderjyskE slutade tvåa förra säsongen i Division 1 och hade därmed ett bra läge i efterföljande uppflyttningsserien. Föll i första matchen mot Ålborg, men sedan blev det fem vinster och fyra kryss. Så i slutändan var det inget annat lag som var i närheten att snuva SönderjyskE och Ålborg på biljetterna till Superliga.

Thomas Nørgaard mannar avslutade förra säsongen med tre oavgjorda matcher och även under träningsmatcherna var det tre krysskamper, innan man stötte på patrull i form av FC Köpenhamn. I Superliga-premiären så blev det noll poäng mot Silkeborg, så totalt åtta raka matcher utan vinst.

Skapade lite ströchanser men inget som egentligen hotade Silkeborg nämnvärt och då är det så klart svårt att vinna matchen.

Inför säsongen så meddelade mittfältaren Troels Klöve att han lägger dojorna på hyllan. Jacob Buus Jacobsen (b) och Mads Hansen (m) har också lämnat klubben.

Nya namn i truppen är Gideon Duru (b, Rivers United), Mohamed Cherif (m, Ishöj), Ivan Djantou och Alexander Lyng (a, Servette, lån). Även tagit in målvakten Jacob Busk (Union Berlin) som ska konkurrera med Nicolai Flö. Av de fyra nya så fick både Lyng och Djantou speltid mot Silkeborg. Tyvärr åkte Djantou på en skada och är osäker till spel här. Om han inte kan medverka så lutar det åt att islänningen Kristall Mani Ingason tar plats i anfallet. Mads Agger har inte lirat någon träningsmatch och saknades även senast pga skada.

Lagets svensk Lukas Björklund har fått lite speltid på försäsongen och fick även dryga halvtimmen i premiären.

Svårlästa lag efter premiäromgången.

Lyngby hade som väntat inget att säga till om i första omgången när Orri & co var på besök med FCK. Redan efter sju minuter hittade FCKs islänningen målet och innan halvtimmen var passerad hade huvudstadslaget ökat på till 2-0. Såg ut att rinna iväg när Orri satte sitt andra mål för dagen men den gången räddades Lyngby av VAR. Kunde sedan i andra halvlek hålla tätt så kom undan med en smickrande 0-2 förlust.

Känns som att laget behöver förstärka för att inte halka efter redan från start. Har en handfull spelare som är skadade och större delen av truppen är förvisso lovande men ganska orutinerade.

Baptiste Rolland, Enock Otoo, Rezan Corlu, kapten Marcel Römer och nyförvärvet Mathias Kristensen förväntas inte medverka pga skador.

Känns lite lurigt att veta vart lagen står efter första omgången, så spelet som testas blir en halvfeg betbuilder som lyder enligt följande. SönderjyskE 1X + under 3,5 mål. Spelet sitter om hemmalaget vinner eller spelar oavgjort + att det får bli högst tre mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip