Speltips: Slovan Bratislava vinna matchen @ 2,05 - X3000 -

Slovan från slovakiska Bratislava mot NK Celje som kommer från Slovenien, gör upp om chans till Champions League-plats där första mötet på Stadion Z'dežele slutade 1-1.

Matchen inleddes med två tidiga mål där Celje tog ledning redan efter sju minuter genom Luka Bobicanec. Fyra minuter senare kvitterade David Strelec för Slovan. Efter halvtimmen spelade så fick bortalagets Kyriakos Savvidis först ostskiva, men efter VAR-koll så ändrades det till rött kort. Kändes först hårt men efter själv sett repris så är jag enig med VAR då greken fullföljer tacklingen och medvetet sätter dubbarna i benet på sin motståndare. Resterande timmen av matchen blev det spel mot ett mål och Dominik Takac i bortaburen fick jobba hårt för att ta med en pinne till slovakiska huvudstaden. Celje ska vara missnöjda med att inte lyckas avgöra matchen och sätta någon av de tretton målchanser som skapades i andra halvlek. Nu blir det tufft att ta sig vidare.

Första omgången i Nike Liga spelades i helgen och Slovan hade inga problem med att resa hem från Komárno med tre poäng. Tränare Valdimir Weiss fick bra besked offensivt då Nino Marcelli, David Strelec och Robert Mak alla gjorde mål. Dessutom så målade Tigran Barseghyan från straffpunkten. Känns som att spelarna har kul på planen och mycket finess och sköna passningar. Kanske lite väl mycket finlir och ineffektivitet men trevligt att titta på och blir det 4 mål på 16 chanser så ska man inte klaga.

Weiss vilade folk i ligamatchen och hela försvaret inklusive målvakten Dominik Takac fick chilla på bänken. Backen Guram Kashia hoppade in med 20 minuter kvar. Även Valdimir Weiss, Robert Mak och David Streclec fick spela sista delen av matchen.

Så inga trötta ben och Julius Szoke är en fullgod ersättare för avstängde Kyriakos Savvidis på mitten.

Slovan visar klass hemma?

NK Celje vann Prva Liga på ett imponerande sätt förra säsongen där "storlagen" Maribor och Olimpija var långt efter. Hade blandade resultat på försäsongen där det mest var möten med motståndare från grannländerna och Rumänien.

I första kval-rundan av Champions League utklassa Celje mer eller mindre estniska Flora Tallinn. 5-0 borta trots missad straff och 2-1 hemma räckte gott och väl för att avancera till denna runda.

Sparkade förra helgen igång ligasäsongen med 2-1 seger över huvudstadslaget Bravo. Segern var dock rena stölden då Bravo var det klart bättre laget och hade två skott i stolpen och dessutom oturligt satte en boll i egen bur. Celje segermål kom i 89e på deras typ enda farliga chans.

Så två matcher i rad där man haft stora marginaler med sig borde vara oroande för tränare Damir Krznar.

Aljosa Matko är det stora hotet framåt. Gjorde förra säsongen 18 mål på 26 matcher och säsongen innan 14 mål på 30 matcher. Värvade även inför säsongen litauiske landslagsanfallaren Armandas Kucys (Kauno Zalgiris) som tidigare i karriären även lirat i Oskarshamn. Annars är väl Rolando Aarons som var i Newcastle mellan 2014 - 2022 den mest kände spelaren för allmänheten.

Sen test på Tamar Svetlin som klev av med känning i första mötet. Nino Kouter eller Mario Kvesic tänkbara ersättare om Svetlin ej kan medverka.

Ett utvilat Slovan på hemmaplan med förhoppningsvis 11 spelare på planen hela matchen ska ha bra chans att vinna mot ett Celje som lever mycket på en pjäs och dessutom haft ett enormt flyt i sina två senaste matcher. Spelet som testas är rak hemmavinst, tycker även att Slovan över 1,5 mål @ 1,95 - X3000 - är något att fundera på när det gäller spel i denna match.