Skövde AIK tar emot Landskrona Bois på Borås Arena. Det är en klar fördel för gästerna. Här är mitt speltips.

Två lag som gått med glada mungipor den här veckan ställs emot varandra på Skövdes reservarena i Borås. Detta då vintern varit tuff mot Södermalms IP. Och det ska gästerna från Landskrona vara glada över. Det var inte många lag som hade det lätt i Skövde förra året, särskilt på hösten.
Hemmalaget kommer från en skalp borta mot Örebro SK (1-0) där Mörks mål blev matchens enda. ÖSK hade lägen nog för att göra minst ett mål så Skövde får vara nöjda med den pinnen, samtidigt var det ett imponerande kollektivt arbete som la grunden. Skövde ska inte på något sätt underskattas i den här serien för det är verkligen ett hårt arbetande lag, och man har faktiskt en del offensiv kraft också.

Men Bois är bättre

Bois körde i sin tur över nykomlingen Sandviken med hela 4-0 på Landskrona IP. Ett aggressivt försvarsspel la grunden till två enkla mål i början och efter det kunde Landskrona spela ut. Jag tror att Landskrona är ett lag som kan ha träffat helt rätt i sitt lagbygge i år och som kan hota i toppen av tabellen. Många unga spelare gör sitt andra eller tredje år i klubben och väldigt få tilltänkta startspelare behöver någon större inskolningsperiod nu. Dzabic är en klasspelare, Kofi Asare stod för ett snyggt hattrick och ser ut att ha tagit kliv och en sådan som MFF-lånet Edvarsson blir återigen viktig. En sen värvning av förre Kalmar-spelaren Sachpekidis gör inte konkurrensen sämre även om han behöver tid att komma i form.

Oavsett hur Skövde spelar så tror jag att Bois har för bra spel och för bra självförtroende för att inte vara det bättre laget. Jag tror på bortaseger!

SPELTIPS
Jag spelar Landskrona till 2.28 hos X3000 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip