IFK Norrköping gästar IK Sirius på lördagen. 
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget Norrköping. Spelet sitter om Peking tar poäng. 

Tycker Sirius är lite väl stora favoriter i matchen. Visst är det lite läskigt att backa upp krislaget IFK Norrköping, med 0-1-4 senaste fem matcherna. Men tror de har en okej poängchans som tydlig underdog här.

För lite i skymundan av större lags (IFK-lagen, jag tänker på er) kräftgång har Sirius också gått svagt. Efter två raka segrar inledningsvis har de bara en seger senaste nio matcherna. Var klart sämre än Bajen senast. Osannolikt nog är det bara Salech och Milleskog som gjort mål hittills. Laget saknar Jocke Persson, som ska vara en nyckelspelare i laget. Dessutom är Jakob Voelkerling Persson out, han har ändå startat tio av elva matcher. 

Målskillnaden är -5 och laget har bara en poäng mer än Norrköping. Då har de inte mött seriesuveränen Malmö FF än. Jag tycker inte Sirius imponerat den här säsongen efter de inledande segrarna. Har flera rätt svaga prestationer. För mig skiljer det inte så mycket mellan Sirius och Norrköping för dagen. 

Reaktion Norrköping?

IFK Norrköping förlorade med 4-0 hemma mot Värnamo senast. 4-0. Hemma. Mot Värnamo. Efter flera år av nedmontering måste väl det anses vara någon form av lägsta punkt. Burop, kvartssamtal och tom Totte Nyman-blick efter matchen. Avgångsrop på Alm. Kanske är det så att Alm kommer få sparken eller lämna under uppehållet. Eventuellt saknar spelarna förtroende för honom. Men bortsett allt det: 
- Bara måste komma en prestationsmässig reaktion här. Måste bli så att vi får ett lag som säljer sig jävligt dyrt och om inte annat sliter jäkligt hårt. 

Kan de åstadkomma det finns ett par spelare (Totte Nyman, Traustasson och Prica) som har en del klass och som bör kunna snickra ihop saker tillsammans. 

Sen undrar jag om det inte är så att bägge lagen är hyggligt nöjda med en poäng här före uppehållet. Två lag som förlorat och tappat poäng och kommer behöva slicka sår under uppehållet. Inte helt dumt att bara undvika förlust och ladda om. Jag tror inte det kommer bli hård körning för ett segermål i slutskedet i alla fall, för det bör vara en rätt stor rädsla för att torska här. 

För mig är det här en oviss match mellan två rätt svaga lag för dagen. Då känns det givet att backa upp underdogen till fint odds. 

Speltips: X2 / asian +0,5.  


This is the stats tab
This is the post tip