Speltips: Malmö FF leder i halvtid till 1.98 hos Expekt

____________________

Återigen fredagsmatch i Allsvenskan vilket alltid är roligt med en bra start på helgen. Nu är det mästarna Malmö FF som ska försöka ta revansch utifrån sin bortaförlust och svaga prestation senast. Medan vi har ett Sirius med något svagare prestationer på sistone men som fick med sig en viktig seger senast. Roliga förutsättningar med andra ord men självklart blir det tufft för Sirius att möta ett Malmö FF med en rejäl revanschlusta som vill koppla greppet om förstaplatsen. 


Sirius
Senaste match: Sirius - GAIS 3 - 1
xG: 1.93 - 1.56
Skott/skott på mål: 14/5 - 19/6
Possession(%): 60 - 40
Hörnor: 6 - 10
Ja, det går inte att vinna alla matcher i Allsvenskan, även om man heter Malmö FF, och Mjällby borta är en tuff match redan på förhand. Spelmässigt imponerade Mjällby och det kändes inte alls orättvist att man skulle ta hem tre poäng. De spelade en bättre fotboll med ett högre tempo och skapade ändå farliga målchanser och hade en solid defensiv som stängde ner offensiven hos gästerna. Svag prestation av Malmö FF men som sagt behöver man inte lägga så stor vikt vid det. 


Malmö FF
Senaste match: Mjällby - Malmö FF 2 - 1
xG: 1.47 - 1.6
Skott/skott på mål: 10/4 - 24/5
Possession(%): 37 - 63
Hörnor: 3 - 15
Ett Sirius som på förhand hade goda chanser att ta tre poäng i och med att GAIS saknade spelare. Däremot tycker jag att det är gästerna som tar kommandot och är egentligen klart bättre i den första halvleken. Castegren lyckas däremot från ingen vinkel alls göra 1-0 och efter det ändrades lite av momentumet och i andra halvlek så får Sirius lägena man behöver och visar effektiviteten.

 
Läget hos Sirius?
Bra faktiskt och man har inga nya skador eller avstängningar från senast när man i stort sett alla tillgängliga. Sena rapporter talar dock för ett frågetecken kring Salech men inget som bekräftats ännu. 

Läget hos Malmö FF?
Cornelius har varit på landslagsuppdrag och har nu ledigt. Peña är tillgänglig och Busanello likaså. Christiansen och Moisander missar också. Har ändå en väldigt fin trupp. 

Malmö FF visar klass och energi redan från start?

Ett lite mer pressat Malmö FF som känner att Djurgården börjar flåsa där bakom i tabellen. Snart går också Malmö FF in i Europaspel där man möter Klaksvik redan i nästa vecka. Här tror jag att man gör processen kort och studsa tillbaka direkt, vi alla vet kvaliteten som Malmö FF har och det är alltid tungt att möta dem i ett sånt här läge när det precis har förlorat och gjort en svagare prestation. Sirius är absolut ett bra lag och kommer försöka med sina omställningar här men jag tror att med ett stort bollinnehav och skickliga spetsspelare så kommer Malmö FF vinna matchen och förhoppningsvis ha ledningen redan i första halvlek. Räknar iskallt med att Taha Ali får chansen med start och då blir det verkligen åka av på konstgräset. Det finns bättre spelare på varje position och det gäller bara att visa effektiviteten.

Speltips: Malmö FF leder i halvtid till 1.98 hos Expekt

This is the stats tab
This is the post tip