Speltips: Sirius vinner matchen till 2.95 hos nya Expekt
___________________________

200 kr gratisspel hos nya SBK →

Det börjar minst sagt dra ihop sig när det nu återstår enbart tre omgångar av Allsvenskan. Hammarby har kopplat greppet om andraplatsen och i synnerhet Europaplatserna. Det känns verkligen positivt inför avslutande omgångarna med ett spelschema som ser ut att kunna passa Hammarby, men där det gäller att göra 100 procentiga prestationer. För Sirius del kommer man givetvis vara väldigt taggade på att dels revanschera sig från senaste insatsen men också vinna mot ett lag som Hammarby med över 10.000 på läktarna. 

Sirius
Senaste match: Halmstad - Sirius 3 - 1
xG: 2.06 - 0.58
Skott/skott på mål: 16/7 - 11/4
Possession(%): 34 - 66
Hörnor: 6 - 7
Precis som jag var inne på inför matchen är det en typiskt sådan match som Sirius kommer få svårt i och där allt handlar om inställningen + en svårspelad plan. Det blev fasta situationer som avgjorde, men där hemmalaget också visade en hög press som Sirius hade problem med. Underhållande match med en stark seger för hemmalaget. 

Hammarby
Senaste match: Hammarby - Djurgården 2 - 0
xG: 0.59 - 0.71
Skott/skott på mål: 9/4 - 13/4
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 6 - 7
Det var minst sagt ett speciellt derby på många sätt. Om man ska hålla sig till det som hände på planen gör Hammarby en riktigt stabil insats där man kontrollerar matchen genom sitt bollinnehav men där den stora skillnaden är två riktiga drömmål signerat Nahir Besara. 

- Läget i båda lagen närmare smärtfritt med stor tillgänglighet i trupperna. Och det säger väl någonting om att lagen mår bra och gör mycket rätt just nu.

Värde på revanschsuget Sirius

Klart att båda lagen kommer ha motivation i en sådan här match. Det är hemmaplan för Sirius, man har chansen att slå sitt poängrekord och bara det att få möta Hammarby inför över 10.000 åskådare är motivation nog att göra en bra insats för publiken. På det stora hela har det varit en stark höst där både Sirius och Hammarby varit bland de bästa lagen i serien, nu handlar det också om att ta det hela vägen in i mål. Hammarby har jag hyllat mycket och det är ett väldigt bra lag som har kommit långt i sin utveckling med en trupp som kanske inte var lika spetsig på förhand som den har utvecklats till. De spelar en bra fotboll och som Kim Hellberg själv sa efter matchen att det visar lite hur långt de har kommit när Djurgården behöver backa hem och låta Hammarby få allt initiativ med boll.

Nu är det däremot en match av en helt annan karaktär, ett lite rakare Sirius som är kontringsstarkt och som fullständigt begravde Elfsborgs nya europadrömmar och tog de ner på jorden igen efter Roma-segern. Tycker det finns mycket kvalitet i detta Sirius och det kommer krävas mycket av Hammarby för att ta poäng här, både Djurgården och AIK har haft stora problem precis som Elfsborg under hösten. Där Sirius oddsmässigt har stängt 2.31 mot Djurgården, 2.83 mot Elfsborg, 2.56 mot AIK. Visserligen alltid olika förutsättningar och mer att spela för ”då”. Däremot är kvaliteten konstant och det finns mycket att gilla med detta Sirius.

Speltips: Sirius vinner matchen till 2.95 hos nya Expekt


This is the stats tab
This is the post tip