Speltips: Sirius vinner till 3.00 hos nya Expekt  

Tätt matchande nu för båda lagen där Sirius spelade mot Norrköping i veckan medan Elfsborg tog sig an självaste Roma på Borås Arena. Båda matcherna slutade med segrar och det är ett härligt självförtroende som lagen äntrar denna match med. Där Elfsborg känns närmare lyriska efter sin seger. Nu handlar det däremot att ställa och det är inte det enklaste.


Sirius
Senaste match: Norrköping - Sirius 0 - 2
xG: 1.51 - 1.02
Skott/skott på mål: 16/3 - 15/6
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 6 - 4
En jämn välspelad match där båda lagen hade sina målchanser. Effektiviteten var hos gästerna medan Norrköping kanske skulle få in ett kvitteringsmål som såg ut att vara över linjen från vissa vinklar. Oavsett en stark seger som Sirius verkligen behövde efter två raka förluster.


Elfsborg
Senaste match AS: Kalmar FF - Elfsborg 1 - 3
xG: 1.08 - 2.77
Skott/skott på mål: 11/3 - 15/7
Possession(%): 58 - 42
Hörnor: 4 - 4
Det blev som förväntat öppet och målrikt när Elfsborg städade av Kalmar med sin fartfyllda offensiv. Man har hittat en bra lägsta nivå och vann även mot Roma i veckomatchen bara dagar efter insatsen.


Läget hos Sirius?
- I stort sett alla spelare tillgängliga och det börjar se riktigt bra ut. 


Läget hos Elfsborg?
- Många spelare som matchat mycket på sistone där det var en tuff match mot Roma i veckan och kort vila därefter. Inga spelare är rapporterade som skadade men däremot kan man förvänta sig mycket rotering i elvan. 



Sirius utnyttjar ett tröttkört Elfsborg efter en riktig urladdning mot Roma i veckan

Det var en helt fantastisk inramning som supportrarna på Borås arena bjöd på. Spelarna i Elfsborg svarade upp lika bra med en helgjuten insats. Klart att de hade en fördel av konstgräs där det märktes på Romaspelarna att de inte hade samma bollbehandling och timing när det gällde att bedöma studsen. Men arbetsinsatsen är verkligen 100 % och den fotboll man spelar när man verkligen vågar hålla i boll och har individuell spetskvalité. Nu är den matchen gjord och luften kanske går lite ur en när man gör en sådan prestation. Det svåra nu är att lägga den bakom sig och åka till Studenternas och spela mot ett vråltaggat Sirius som alltid gör bra prestationer och kan slå alla lag. Väntar mig mycket rotation hos Elfsborg på startelvan i och med att det blev en sådan slitsam match mot Roma. En del viktiga spelare kommer behöva den här vilan och det tror jag att Sirius kan utnyttja. Nu är också Joakim Persson tillbaka från avstängning vilket innebär att offensiven är tillbaka i sitt fulla slag. Oddset på Sirius lockar och ska ner ett par punkter. Testar således Sirius att vinna matchen till 3.00 hos Expekt .

This is the stats tab
This is the post tip