Sirius tar emot BP på söndagen.
Mitt speltips: Sirius att göra över 1,5 mål i matchen. 

Alla slutresultat där Sirius gör två mål ger vinst på det här spelet. Lite lägre odds än raka ettan, men jag föredrar att ta Sirius att göra minst två i den här matchen. För BP är kapabelt att störa alla lag och har varit involverade i många sjuka matcher den här säsongen. En nackdel med det här spelet är att 1-0-seger för hemmalaget rättas som förlust, men jag har svårt att se det slutresultatet. 

På 21 spelade matcher har BP släppt in 41 mål. Fler än de "borde" sett till vad motståndarna skapat, men över tid har försvaret varit sådär. Tycker inte de haft någon bra ordning på målvaktsposten och som lag är de framåtlutade och bjuder ofta upp till rätt underhållande matchbilder där lagen byter målchanser med varandra. Ta bara Bajen-matchen för ett par veckor sedan där de hämtade upp 1-3 till 3-3. 12 gånger har BP släppt in två eller fler mål. Har faktiskt skett i de fyra senaste allsvenska macherna. 

När lagen möttes på Grimsta i våras blev det 1-1 efter att BP åkt på ett rött kort hyfsat tidigt. Värt att notera dock att BP gick från klara favoriter till att bli underdogs live i den matchen när det var 0-0 och fulltaligt. Skiljer fem poäng mellan lagen och grundkvalitén är väl inga mil heller, men håller Sirius som snäppet bättre ändå.


Höst-Sirius?

I fjol var Sirius ett av seriens bästa lag under hösten. Öste in mål, radade upp segrar. Frågan är om de är på väg att göra något liknande i år. Tidigare i somras vann de i Malmö och har nu fyra segrar senaste sex. Visst har de tappat några spelare under sommaren (Stensson såld, Heier skadad) men känns ändå rätt så bra i fas truppmässigt. Jocke Persson är tillbaka sådär brutalt bra igen, Salech verkar också helt återställd från lite småskador. Milleskog bidrar också i offensiv riktning. Landslags-Walta bör komma med fint självförtroende. 

Om Sirius ifjol hade lite kniv mot strupe är läget lugnare i år. Kontraktet klart och de behöver inte vara oroliga för bottenstrid. Bara blåsa på och optimera inför nästa säsong redan nu. Därför tror jag på en väldigt öppen match här mot ett motstånd som alltid bjuder upp till den typen av dans. 

Mållinan på totalen är hög, lätt att förstå varför. Jag riktar in mig på Sirius dock. 

Speltips: Sirius att göra över 1,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip