Speltips: Elfsborg dnb @ 1,80 - Quick Betting Casino

Elfsborg reser till Moldavien och kuststaden Tiraspol för möte med Sheriff i Europa League-kval match. 

Sheriff vann moldaviska grundserien före Petrocub men när mästerskapsserien var färdigspelad så var det omvänd ordning och titeln hamnade i lilla Hîncești. Petrocub tog även hem cupen så på det hela taget får Sheriffs säsong ses som ett misslyckande. 

Imponerade inte heller i första Europa League-kval omgången då det blev torsk hemma (0-1)  mot Zira från Azerbajdzjan. Åkte i returen på ett tidigt baklängesmål men "räddades" av ett rött kort på en Zira-spelare innan första halvleken var över. Kunde i andra göra två mål och ta matchen till förlängning som slutade mållös. I straffsparkandet så var moldaverna snäppet bättre och vann med 5-4. 

Har fyllt på truppen rejält inför denna säsong men det är spelare från Malta, Mauritanien, Sydsudan, Albanien och Nigeria så frågan är hur kvaliteten är på dessa lirare. Kommer säkert ta ett tag innan alla nyanlända funnit sig till rätta både på och utanför planen. Brukar ofta tjata om att man inte enbart ska stirra på vilket land som laget kommer ifrån utan även ha koll på spelarna, men här får det bli ett undantag då jag inte anser att Sheriffs spelarmaterial håller särskilt hög klass och mest känns som ett hopplock av spelare som inte platsar i andra bättre klubbar / länder. 

Nye managern Yuriy Gura har inget lätt uppgift att få tillbaka Sheriff på vinnarspåret.      

Formstarka Elfsborg har bra chans i Tiraspol.

Elfsborg, som också har ny röst på bänken i form av Oscar Hiljemark, kommer till denna match fulla av självförtroende efter fem raka vinster alla turneringar inräknade. Är som bekant mitt inne i säsongen och har matchtempo i benen. 

Fått bra fart på målskyttet. 3-0 BP, 5-3 Häcken och 3-1 Mjällby är senaste ligaresultaten. Hade inte heller några större problem att slå ut Paphos i första rundan av Europa League-kvalet. Nu fick man förvisso hjälp i båda matcherna där cyprioterna tog röda kort i första halvleken. 8-2 totalt går ändå inte att snacka bort. En annan positiv faktor är att det är många som gör målen. De åtta målen mot Paphos gjordes av åtta olika spelare och även i Allsvenskan så är det många i truppen som bidrar med poäng. 

Tyvärr så har Elfsborg en allsvensk match mellan mötena med Sheriff och det kan störa lite men då extra viktigt att få med sig ett bra resultat från Moldavien. Tycker att Borås-gänget har fin chans att vinna matchen mot ett nykomponerat Sheriff-team. Säkrar dock upp med insatsen åter om det blir kryss i matchen.

Spelet sitter om Elfsborg vinner matchen, blir det oavgjort så fås insatsen åter. Om Sheriff vinner så förloras slantarna.  

This is the stats tab
This is the post tip