Giganterna Sevilla är desperat ute efter poäng i den spanska La Liga när de gästas av Real Sociedad på Ramon Sanchez Pizjuan. Sevilla har näsan precis ovanför vattenytan i tabellen, med lika många poäng som Celta Vigo och Cadiz under sig. Det är bara tabelljumbon Elche som har färre poäng. Däremot har Sevilla spelat upp sig. Real Sociedad har efter en fantastisk inledning hamnat i sin obligatoriska svacka. Det har bara blivit en poäng på de tre senaste omgångar. Sevilla har därför en stor chans att hitta tillbaka till segerspåret.

Med tanke på vilka spelare som finns hos Sevilla är det ett under att de ännu inte har tagit en seger på hemmaplan. En nygammal tränaren har tagits in i form av Jorge Sampaoli, som ändå har gjort det okej hittills. Efter två förluster mot mästarna Real Madrid och formstarka Rayo Vallecano blev det en tuff drabbning sist mot stadsrivalen Real Betis. Efter att ha hamnat under och spelat en man kort fick Sevilla till en kvittering genom Nemanja Gudelj. Innan dess blev både Nabil Fekir och Borja Iglesias utvilades hos Betis. Poängen var välbehövlig och gav spelarna lite andrum i tabellen.

Real Sociedad är sexan i tabellen med en poäng upp till Atletico Madrid och Real Betis, som sitter på Champions League biljetter. I vanlig ordning brukar Real Sociedad rivstarta säsongen. För att därefter drabbas av en formdipp som varar i över en månads tid. Nu är de där igen. Efter att ha tagit åtta raka segrar har det blivit nederlag mot Valladoli och Real Betis - utan något mål framåt. Sist blev det en delad pott hemma mot Valencia. Ett möte som tog mycket energi då Aritz Elustondo fick en tidig utvisning och laget tvingades spela en man kort efter en kvart in i matchen.

Båda lagen dras med likvärdiga avbräck. I Sevilla är Gonzalo Montiel avstängd och Marcos Acuna tveksam till start. Samt att Tanguy Nianzou, Marcao, Tecatito och Fernando är i sjukstugan. Real Sociedad får klara sig utan Aihen Munoz, Mohamed-Ali Cho, Ander Martin, Umar Sadiq, Mikel Oyarzabal, Martin Merquelanz och Ander Barrenetxea.

I mitt tycke bör Sevilla ses som en klar favorit i detta möte, då gästerna sliter med formen. Marknader erbjuder dock jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en seger till Sevilla på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Real Sociedad och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Sevilla - Real Sociedad:
1 asian 0 (samma som Sevilla draw no bet) - odds 1.85 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Nemanja Gudelj, Karim Rekik, Alex Telles, Joan Jordan, Ivan Rakitic, Erik Lamela, Oliver Torres, Isco & Rafa Mir.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Igor Zubeldia, Robin Le Normand, Diego Rico, Martin Zubimendi, Mikel Merino, Brais Mendez, David Silva, Takefusa Kubo & Alexander Sørloth.
---

This is the stats tab
This is the post tip