Speltips: Schweiz rak seger till 2.32 hos Unibet .

Två lag som kommer från förluster ställs mot varandra på Kybun Park i St. Gallen, när Danmark gästar Schweiz under tisdagen!

I en förvisso tuff grupp står hemmalaget Schweiz på 0 inspelade poäng efter tre matcher i Nations League. Förluster mot Serbien, Danmark och Spanien gör att man verkligen behöver vinna den här matchen mot Danmark för att inte bli helt avhängda i botten av gruppen.

Man kommer senast från en 2-0 förlust på bortaplan mot Serbien. En rätt orättvis förlust sett till siffror och statistik, där Schweiz var det bättre laget i de flesta kolumner på statistikbladet. Laget som charmade så många under sommarens EM har inte alls fått till det hittills under Nations League, där man än så länge endast gjort 1 mål under gruppspelet.

Tisdagens motståndare Danmark kom med två segrar under förra samlingen in i senaste matchen mot Spanien. Man orkade stå emot länge, men fick tillslut se sig besegrade efter Martin Zubimendis ledningsmål med dryga tio minuter kvar, vilket också blev matchens enda mål.
Man har fortsatt gett sig själva ett fint utgångsläge i gruppen, och trots att en del bärande spelare i truppen börjar bli till åren finns det en hel del rutin, vilket man visat under det här gruppspelet hittills.
Något som verkligen klaffat för Spanien hittills under Nations League är försvarsspelet. Det insläppta målet mot Spanien var det första målet man släppte in i gruppspelet.

Kniven mot strupen för Schweiz

Schweiz har absolut inte imponerat resultatmässigt hittills, men jag tycker någonstans man förtjänat någon poäng mer än man tagit hittills. Som redan nämnt var man det bättre laget senast mot Serbien, och i returmötet mellan Danmark och Schweiz på Parken åkte man på ett rött kort redan efter 50 minuters spel vid ställningen 0-0. Tar man bort det röda kortet kunde den matchen slutat hur som helst, och man gör även där en bra prestation sett till förutsättningarna.

På hemmaplan ser Schweiz facit även bättre ut. På hemmaplan har Schweiz endast två förluster sedan början av 2021. Båda dessa förluster är mot Spanien. I övrigt är man obesegrade hemma i Schweiz.

Nu kliver man in i den här matchen med lite kniv mot strupe. Att trilla ur A-divisionen vore såklart inte bra alls för ett Schweiziskt landslag som gjort det väldigt bra under en längre tid. Jag tror att man går in i den här landskampen och går för segern från minut ett, och så pass dåliga som resultaten varit hittills är man faktiskt inte.

Jag tror inte alls att det är omöjligt att man får lite islossning i en landskamp där bara vinst räknas. Givetvis ger det alltid en extra krydda att spela emot dansken, men jag tycker det finns fint värde i den raka Schweiz-segern till 2.32 hos Unibet !