Speltips: Båda lagen gör mål + över 9,5 hörnor @ 1,91 - Unibet -

Lördagsmatch i Norge där Sarpsborg hälsar Brann välkomna till sin nästan 100-åriga hemmaarena.

Fin form på Sarpsborg efter den lilla sommarvilan. Bara 1-2 förlust mot serieledande Bodö/Glimt och näst senast blev det 2-1 vinst på bortaplan mot bottenkonkurrenten Haugesund. En som hade en bra dag på jobbet senast var den unge dansken Henrik Meister som levde upp till namnet och smackade in fyra bollar mot Rosenborg. Sällan har väl speakern på Sarpsborg Stadium haft en lättare jobb att ropa ut matchens lirare. Om vi räknar in träningsmatchen mot Tromsö så har Meister sex mål på de fyra senaste matcherna och blir något att bita i för Brann-försvaret. Finns som målskytt @ 3,10 - Bethard / bet365 - om man tror att hans målform kommer hålla i sig även här.  

Eliteserien är en jämn serie och tack vare de sex poängen som Sarpsborg kasserat in på de två senaste matcherna har de nu tagit sig upp på 12e plats. Är nu bara tre poäng bakom sexan Strömsgodset.

Kommer här bli förändring på målvaktsposten, Marko Ilic har återvänt till Colorado Rapids då låneavtalet gått ut. Den som får äran att ersätta serben är ex-Mjällby keepern Carljohan Eriksson som varit bänknötare i Dundee United / Nordsjälland de senaste säsongerna.

I övrigt inga nyheter på transfer-fronten och lär inte heller bli några större förändringar i startelvan från förra matchen. Spanske backen Arnau Casas vilades senast och kan vara åter som ersättare för Anton Skipper. Rosenborg-lånet Pawel Chrupalla stod för en fin insats mot ägarklubben och håller troligen Eirik Wichne på bänken även här.

Magnar Ödegaard, Simon Tibbling och Niklas Sandberg är skadade medan Serge-Junior Ngouali och Jo Inge Berget närmar sig start-form, men duon behöver troligen även denna match som inhoppare innan de kan vara redo att börja en match från minut ett.

Hörnrikt och målrikt?

Brann ligger på andraplats i Eliteserien men känns resultatmässigt fortfarande på sommarlov. 0-0 hemma mot Strömsgodset, 1-5 borta mot Bodö/Glimt och senast 1-1 hemma i derbyt mot Haugesund. Som skrevs då så är tappet av Sivert Nilsen ett hårt slag. Mittfältsgeneralen som kritat på för Aberdeen är nu i alla fall ersatt, då man tagit in Sakarias Opsahl från Tromsö. Får se om han gör debut redan här eller om han behöver lite tid för att komma till rätta i sin nya klubb.

Ser även denna gång ut att sakna Joachim Soltvedt, Moonga Simba, Niklas Wassberg, Mads Sande, Jonas Torsvik och Ole Blomberg som alla är skadade.

Tränare Eirik Horneland kanske låter Magnus Warming (målade som inhoppare senast) få chansen från start här. I övrigt var han nog nöjd med laget trots att det bara blev en pinne mot Haugesund. Anfallaren Niklas Castro var bara ett par centimeters offside från att ha fått med sig straff och rött kort på motståndare och då hade det garanterat blivit lättare att vinna matchen. Får Castro och Brann bättre utdelning här?

Tror på att båda lagen kommer näta men det gör även bolagen, som har lite väl lågt odds på detta spel. Så för att boosta upp oddset så lägger vi till över 9,5 hörnor i matchen. Båda lagen har haft hörnrika matcher efter sommarlovet och inget som tyder på att det inte kommer bli många hörnor här.

Spelet sitter om båda lagen gör mål och det blir minst 10 hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip