Speltips: BLGM och över 2,5 mål i matchen till 1.63 hos Bethard .

Vi vänder blickarna till Norge och mötet mellan Sarpsborg och Rosenborg.

Sarpsborg har haft en tung säsong hittills och ligger för närvarande nästjumbo i Eliteserien efter knappt halva säsongen. Stefan Billborn och Jocke Björklund har lämnat, och det blir spännande att se vilket inverkan det får på laget.
Endast 13 inspelade poäng på 13 spelade matcher är givetvis inte tillräckligt bra. Efter en en radda på 3 raka förluster i ligan lyckades man dock senast besegra bottenkollegan Haugesund på bortaplan. Tre extremt viktiga pinnar.

Rosenborg har väl inte riktigt en lika svag säsong som Sarpsborg, men någon speciellt rolig säsong har man inte. Man ligger just nu mitt i tabellen på en åttondeplats med 17 inspelade poäng, vilket faktiskt bara är 4 poäng ner till Sarpsborg på nedflyttningsplats. En tajt Eliteserien.
Man kommer senast från en 2-1 seger mot Odds BK, vilket är den typen av segrar man behöver ta för att inte falla ner allt för långt.

Målrik fredagkväll

En väldigt svår match att sia om på förhand ur perspektivet vem som kommer vinna. Jag tror dock vi har rätt goda möjligheter att få se en rätt händelserik och målrik historia.

Sarpsborg har haft väldiga problem med defensiven den här säsongen där man släppt in klart mest mål i ligan hittills, där en förlust med hela 7-1 mot HamKam finns. Lyssna på detta: 9 raka av Sarpsborgs matcher har slutat med att båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Rätt galna siffror. Billborh och Björklund har visserligen lämnat och visst kan spelet kanske tajtas till en aning, men något sådant är svårt att göra över en natt.

Även Rosenborg verkar ha en förkärlek för matcher med mål. I deras fall har 7 raka matcher slutat med att båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen.

Jag tycker som sagt att det är extremt svårt att välja sida här, och mål-spelet känns därför som en väldigt fin väg att vandra under fredagskvällen.
BLGM och över 2,5 mål i matchen till 1.63 hos Bethard testas!

This is the stats tab
This is the post tip