Konstaterade i den förra omgången att underspel inte riktigt är värt i Liga Mx just nu då försvarsmisstagen är alldeles för många just nu. Landade dock i att det finns ett litet fåtal lag där det faktiskt är värt det. Ett av dessa lag är Mazatlan.

Jag har skrivit om deras förvandling från ett överambitiöst, framåtlutat lag till ett mer fysiskt och kontringsinriktat sådant.

Deras underliggande siffror har efter den "förvandlingen" blivit bättre och de lyckades senast, för ovanlighetens skull, också få med sig samtliga poäng mot ett mycket bättre Tigres.

Ironiskt kan tyckas då de fått för lite med sig när underliggande varit bra, men fick desto mer med sig mot Tigres när de faktiskt var utspelade under stora delar utav matchen.

The fall of Santos Laguna

Hemmalaget Santos Laguna har blivit ligamästare vid hela 6 tillfällen under 2000-talet. Det låter visserligen bättre än vad det egentligen är då man spelar 2 mästerskap per kalenderår i Liga Mx.

Hur som haver så är det trots allt en fin siffra och de är således ett av dem mer framgångsrika lagen under modern tid, om än en bit ifrån dem allra bästa (America, Tigres, Monterrey). 

Klubbens utveckling har dock dem senaste säsongerna gått åt rakt motsatt håll. Nionde platsen i 2023 Apertura földjes upp med en 15e-plats i Clausuran. Idag, alltså säsongen efter 15e-platsen, så ligger Santos Laguna SIST i Liga Mx.

Jag kan inte påstå att raset varit ett oväntat sådant, blir ju lätt så när man säljer nyckelspelare efter nyckelspelare, men att det skulle bli SÅ HÄR dåligt... jisses!

Santos spelar idag en väldigt begränsad fotboll samtidigt som de läcker rejält bakåt. På hemmaplan har de dock visat tendenser på en viss förbättring, vilket IMO har mycket med ett mer riskminimerande spel att göra.

Mazatlan är ligans underspelslag. Tack vare segern senast har de fått lite andrum från lagen bakom. En kvalplats till playoffen är dock lite väl avlägset och de bör således vara rätt nöjda med att hålla lagen bakom en bit ifrån sig. Santos Laguna är just ett sådant lag och därför kan Mazatlan köra sitt kontringsspel med gott samvete.

Under 2.75 mål @ 1.85 är aningen högt och får således 1U på sig hos bet365 .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip