Succélaget Sandviken har fortfarande chans på Allsvenskan och ÖFK är illa ute - på flera olika sätt. Här är mitt speltips.

Lyssna på Superettanpodden som görs i samarbete med Rekatochklart! Där tar jag upp speltipset! 

Senaste möten
Östersund - Sandviken 0-2

Superettan
5. Sandviken 25 11 6 8 40:30 10 39
13. Östersund 25 7 7 11 24:34 -10 28

Sandviken hemma
12 8 1 3 24:9 15 25

Formen
O, O, F, F, V

Senaste match
Brage - Sandviken 1-2

Senaste elva: Jakobsson - Karlsson, Karletun, Thörn, Engqvist, Abubakari - Igbarumah, Söderberg, Malachowski Thorell - Al-Hamawi, Cabuye

Avstängd: Daniel Söderberg

ÖFK borta
12 1 3 8 8:19 -11 6

Formen
F, V, F, O, F

Senaste match
Östersund - Oddevold 0-2

Senaste elva: Benediktsson - Hedenquist, Ghanoum, Bonde, Adjoumani - Brendon, Sporrong - Musolitin, Bonnah, Perry - Karlsson Grach

Taskig trend för ÖFK

Sandvikens IF kom upp till Superettan och presterade omgående. Det är ingen vanlig nykomling i serien utan det är en väldigt välskött klubb som är väl förankrat i den lilla stadens och regionens näringsliv. Sponsorpengarna från Sandvik har gett klubben en långsiktighet och klubben har förvaltat pengarna väl. Man har jobbat långsiktigt och har ett spännande lag, ett spännande spelsätt och gör resultat som är bra! Nu på sistone har det gått lite tyngre, men förlusterna mot Örebro och Degerfors var inte direkt rättvisa. Sandviken hade förbaskat svårt att göra mål men var spelmässigt bättre än båda lagen. Nu senast var man tillbaka igen tycker jag. Med både bra spel och målskytte som räckte för att besegra Brage med 2-1 på bortaplan. En tung seger som skickade ned Brage i något form av mittens rike medan Sandviken fortfarande har en rimlig chans på topp-3.

Östersund framstår som rörigt och dåligt just nu. Ett tränarbyte som klubbledningen inte ville göra, utan som spelargruppen pressade igenom, och med all respekt skulle jag inte säga att jag tycker att ersättaren är bättre. Gabrielsson har väl inte några jättemeriter och fick sparken från Oskarshamn i Ettan Södra under våren. Jag ser inte att han fångar rummet och får laget med sig på det sättet som kommer att behövas så här i slutet när ÖFK är riktigt indraget i skiten. Två hemmamatcher i rad har ÖFK-försvaret kastat bort mål med helt urusla ingripanden och offensiven är trubbig också.

Efter en stark men överraskande seger mot Helsingborg (1-0) så derbytorskade man mot Giffarna i matchens slutskede (1-2), kryssade mot ett beigt Gefle (0-0) och nu senast torsk igen mot nykomlingen Oddevold (0-2). Inget som inger hopp och självförtroende direkt och ingen bra start för nye tränaren heller. Jag tror som ni hör på att Sandviken löser det här!

SPELTIPS

Jag spelar Sandviken till 1.70 hos Bethard (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip